Michelová ochorela v Paríži z vody, Belgičania sa preto odhlásili zo štafety

Triatlonisti Belgicka sa nepredstavili v miešanej štafete na OH 2024 pre chorobu jednej z členiek tímu Claire Michelová (35). Informoval ...
  • Zdroj: instagram/clairemicheltri

Triatlonisti Belgicka sa nepredstavili v miešanej štafete na OH 2024 pre chorobu jednej z členiek tímu Claire Michelová (35). Informoval o tom Belgický olympijský výbor, ktorý nekonkretizoval, o akú chorobu ide.

FOTOGALÉRIA: Claire Michelová

Podľa agentúry AP môže ísť o ochorenie súvisiace s nízkou kvalitou vody v rieke Seina, ktorá bola v pondelok dejisko plaveckej časti štafety.

"Žiaľ, je chorá a musí zo súťaže odstúpiť," uviedol Belgický olympijský výbor. Michelová má na konte bronz z miešanej štafety na ME 2018 a striebro z MS 2013 v kategórii elite.

Okolo uskutočnenia pretekov v triatlone panovala neistota. Hlavným problémom bola znižujúca sa kvalitu vody v rieke Seina. Preteky mužov sa presunuli z utorka na stredu, pričom športovci nemôžu trénovať v rieke až do dňa pretekov. V rovnaký deň je na programe aj súťaž žien. Z rovnakého dôvodu sa neuskutočnili ani tréningy v nedeľu či pondelok.

Francúzsky skokan Anthony Ammirati počas olympijskej kvalifikácii v Paríži.
Francúzsky skokan valcuje internet: Video, ako zhodil latku prirodzením, trhá rekordy Zobraziť článok

Francúzsko v priebehu rokov vynaložilo obrovské úsilie na zlepšenie kvality vody v Seine a do projektu investovalo približne 1,5 miliardy eur.

Miešaná štafeta pre Nemecko

Nemeckí triatlonisti Tim Hellwig, Lisa Tertschová, Lasse Lührs a Laura Lindemannová vybojovali zlato v pretekoch miešaných štafiet na OH v Paríži. Strieborné medaily si napokon odniesli reprezentanti USA, bronz získala Veľká Británia.

Imán Chálifová v prvom kole zdolala Angelu Cariniovú.
MOV sa zastal boxerky Chalífovej: Vlani ju na MS diskvalifikovali neprávom! Zobraziť článok

O druhom mieste rozhodla cieľová fotografia, pričom pôvodne ohlásených Britov napokon na druhej pozícii vystriedali Američania. Nemcov doviedla do víťazného finišu Laura Lindemannová. "Verila som si a dala som do toho všetko. Tím odviedol skvelú prácu a zaslúžili sme si to," uviedla podľa AFP.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk