Najrýchlejší muž sveta išiel s pravdou von: Úprimná spoveď!

Americký atlét Noah Lyles (27) získal prvé olympijské zlato v kariére. Túži byť novým Usainom Boltom. Má predpoklady na šoumena, no chce ...

Americký atlét Noah Lyles (27) získal prvé olympijské zlato v kariére. Túži byť novým Usainom Boltom. Má predpoklady na šoumena, no chce ostatných aj inšpirovať. Svedčí o tom jeho otvorená spoveď.

Fotogaléria

Lyles sa stal víťazom stovky na OH v Paríži výkonom 9,79 s. Vo finále zdolal iba o päť tisícin sekundy Jamajčana Kishaneho Thompsona. Tretí dobehol Američan Fred Kerley za 9,81.

Američan otvoril 13. komnatu

Úradujúci majster sveta v najkratšom šprinte z Budapešti si zlepšil osobný rekord o dve stotiny sekundy. Do zbierky pridal druhú medailu spod piatich kruhov, v Tokiu získal bronz na dvojstovke. Pre USA zariadil prvé zlato v najsledovanejšej disciplíne olympijských hier od Atén 2004, keď triumfoval Justin Gatlin.

Všetci šprintéri sa v parížskej metropole dostali pod desať sekúnd, čo sa stalo prvýkrát v histórii. „Amerika, hovoril som ti to. Mám to!“ kričal Lyles do kamery, keď ho vyhlásili za víťaza. Zlato venoval trénerovi Rashawnovi Jacksonovi, ktorý zomrel 1. júla.

Takmer štyri hodiny po svojom úspechu zverejnil Noah Lyles úprimný príspevok o sebe. Priznal sa až k šiestim rôznym chorobám a psychickým poruchám, s ktorými bojoval počas svojho života a ktoré ho trápia dodnes. Podarilo sa mu ich prekonať na ceste k športovému vrcholu.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk