Najrýchlejší muž sveta išiel s pravdou von: Úprimná spoveď!

Americký atlét Noah Lyles (27) získal prvé olympijské zlato v kariére. Túži byť novým Usainom Boltom. Má predpoklady na šoumena, no chce ...

Americký atlét Noah Lyles (27) získal prvé olympijské zlato v kariére. Túži byť novým Usainom Boltom. Má predpoklady na šoumena, no chce ostatných aj inšpirovať. Svedčí o tom jeho otvorená spoveď.

Fotogaléria

„Mám astmu, alergie, dyslexiu, ADHD, úzkosť a depresiu. Ale to, s čím bojuješ, nedefinuje, kým sa môžeš stať. Prečo nie ty!" napísal na sociálnej sieti X.

Útočiť bude na zlatý hetrik!

Spojené štáty čakali na zlato v najsledovanejšej disciplíne hier 20 rokov a to v mužskej i ženskej kategórii. Naposledy triumfoval v Aténach Justin Gatlin. "Toto som chcel. Bola to ťažká bitka, proti úžasným súperom. Zvládol som to na tom najväčšom svetovom pódiu, pod najväčším možným tlakom," tešil sa neskôr Lyles.

Rodáka z Floridy teraz čaká dvojstovka, v tejto disciplíne už pred troma rokmi prišiel na olympiádu ako favorit na prvenstvo, no získal iba bronz. Predstaví sa aj v štafete na 4x100 metrov.  "V Tokiu som to nezvládol, zle som si rozvrhol sily do jednotlivých kôl. Vtedy som si povedal, že to sa už nestane. Roky som trénoval, všetko smerovalo k tomuto jedinému bodu. Musíte byť dobrý v jednom momente, ale záleží na tom, aby to bol ten posledný," pripomenul Lyles.

Na snímke slovenský vodný slalomár Matej Beňuš, ktorý získal bronzovú medailu v kategórii C1 mužov na XXXIII. letných olympijských hrách v Paríži.
Beňuš si splnil sen, prehovoril aj o budúcnosti: TOTO už nie je pre mňa! Zobraziť článok

Novak Djokovič sa teší z olympijského zlata.
Djokovič považuje zlato z Paríža za najväčší športový úspech: Nikdy som necítil takú hrdosť Zobraziť článok

Imán Chálifová v prvom kole zdolala Angelu Cariniovú.
MOV sa zastal boxerky Chalífovej: Vlani ju na MS diskvalifikovali neprávom! Zobraziť článok

Golfista Rory Sabbatini bol hviezdou olympijského festivalu.
Olympijsky festival fičí v plnej paráde: Čo všetko môžete na ňom zažiť? Zobraziť článok

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk