Hrozná smrť bývalého českého futbalistu: Spáchal samovraždu! Smutné detaily

S pražským tímom Bohemians získal v roku 1983 jediný majstrovský titul v histórii klubu.
  • Zdroj: bohemians.cz

S pražským tímom Bohemians získal v roku 1983 jediný majstrovský titul v histórii klubu.

Legendárny český futbalista a reprezentačný obranca Zdeněk Prokeš si mal siahnuť na život. Mal 71 rokov. Informuje český denník Blesk.

„V mene klubu Bohemians Praha 1905 vyjadrujeme rodine pána Prokeša a všetkým pozostalým našu hlbokú sústrasť. V Ďolíčku na tohto legendárneho futbalistu nikdy nezabudneme. V domácom zápase so Spartou uctíme jeho pamiatku spoločnou minútou ticha,“ uviedol na svojom webe klub Bohemians.

Obesil sa, prezradil bývalý spoluhráč

Prokeš pôsobil v Bohemians Praha v období 1974 až 1985. V klube získal aj titul a v majstrovskej sezóne sa s „Klokanmi“ prebojoval do semifinále Pohára UEFA. Stal sa rekordérom klubu s 294 odohranými zápasmi. Prekonal ho až v roku 2022 Josef Jindríšek.

Podľa zdrojov českého Blesku mal obranca spáchať samovraždu. „Mám správy, že sa obesil doma v pivnici,“ povedal jeho bývalý spoluhráč. „Je to šok. Zdeněk bol bezchybný chlapec, introvert. Vôbec si neviem predstaviť, prečo to urobil, a nikdy by som si to ani nepomyslel,“ dodal.

Podľa iného spoluhráča mal Prokeš psychické patálie a zrejme aj problémy s financiami. Prokeš odohral za československé mužstvo 19 zápasov a raz skóroval.

Imán Chálifová v prvom kole zdolala Angelu Cariniovú.
MOV sa zastal boxerky Chalífovej: Vlani ju na MS diskvalifikovali neprávom! Zobraziť článok

Na snímke slovenský vodný slalomár Matej Beňuš, ktorý získal bronzovú medailu v kategórii C1 mužov na XXXIII. letných olympijských hrách v Paríži.
Beňuš si splnil sen, prehovoril aj o budúcnosti: TOTO už nie je pre mňa! Zobraziť článok

Tenista Lukáš Klein nemohol chýbať v hľadisku na zápasoch svojej lásky Anny Karolíny Schmiedlovej počas OH v Paríži.
Tenista Lukáš Klein o svojej láske a hrdinke z OH Schmiedlovej: S Kajou to chceme skúsiť v mixe! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk