Beňuš si splnil sen, prehovoril aj o budúcnosti: TOTO už nie je pre mňa!

Slovenský kanoista Matej Beňuš sa vrátil z OH v Paríži spokojný so splnením cieľa a bohatší o bronzovú medailu i skúsenosti s novou olympijskou ...

Slovenský kanoista Matej Beňuš sa vrátil z OH v Paríži spokojný so splnením cieľa a bohatší o bronzovú medailu i skúsenosti s novou olympijskou disciplínou.

Fotogaléria

Beňuš postúpil do finále z 11. miesta a štartoval druhý v poradí. Úvod zvládol bez problémov, menšie zaváhanie mal na "sedmičke," no celkovo predviedol výrazne istejšiu jazdu ako v semifinále. Zvládol aj bránku s číslom 16, ktorú ťukol v predchádzajúcej jazde. Trocha stratil na "dvadsiatke," ale finišoval v nádejnom čase 97,03 s a bol v hre o medailu. Jeho čas vo finále bol o 5,56 sekundy rýchlejší v porovnaní so semifinále a zároveň prvýkrát v Paríži nezaznamenal dotyk počas jazdy.

V ďalšom priebehu ho predstihli už len dvaja pretekári. "Myslím si, že bolo na mne vidieť, že som bol spokojný s tým, že som pod tlakom spravil dobrú jazdu. Uvedomoval som si, že som v hornej časti stratil nejaký čas a očakával som, že môj čas bude hraničný. Moja radosť bola taká veľká aj preto, že to bolo také tesné," konštatoval Beňuš, ktorý sa pár dní po bronzovom úspechu predstavil aj novej olympijskej disciplíne kajak kros.

V individuálnej časovke bol na 23. mieste, no v priamych súbojoch na kanáli nevybojoval postup. "Nie je to pre mňa. Mal som problémy s chrbtom a cross je náročný. Mám tam iný posed aj iné pádlo. Na štarte sú niekoľkometrové skoky, v ktorých chrbát dostáva zabrať. Netrénoval som to práve pre to, že som sa nechcel zraniť. Mám z toho rešpekt," konštatoval Beňuš, ktorý si plánuje v nasledujúcich dňoch splniť mediálne povinnosti a následne vychutnať čas s rodinou za hranicami Slovenska.

Tenista Lukáš Klein nemohol chýbať v hľadisku na zápasoch svojej lásky Anny Karolíny Schmiedlovej počas OH v Paríži.
Tenista Lukáš Klein o svojej láske a hrdinke z OH Schmiedlovej: S Kajou to chceme skúsiť v mixe! Zobraziť článok

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk