Beňuš si splnil sen, prehovoril aj o budúcnosti: TOTO už nie je pre mňa!

Slovenský kanoista Matej Beňuš sa vrátil z OH v Paríži spokojný so splnením cieľa a bohatší o bronzovú medailu i skúsenosti s novou olympijskou ...

Slovenský kanoista Matej Beňuš sa vrátil z OH v Paríži spokojný so splnením cieľa a bohatší o bronzovú medailu i skúsenosti s novou olympijskou disciplínou.

Fotogaléria

Po príchode na Slovensko priznal, že vo veku 36 rokov má naďalej chuť súťažiť pod piatimi kruhmi a myslí na nasledujúce OH 2028 v Los Angeles. Jeho plány na najbližšie obdobie však spočívajú najmä v oddychu v kruhu rodiny.

Beňuš získal v Paríži bronzovú medailu v C1, keď vo finále skončil tretí so stratou 5,67 sekundy na domáceho Nicolasa Gestina. Pre Slovensko to bol prvý cenný kov z OH 2024. V zbierke má v rovnakej disciplíne aj olympijské striebro z Ria 2016. "Veľmi si to užívam a som veľmi šťastný, že sa mi podarilo splniť cieľ, s ktorým som išiel do Paríža," uviedol po príchode na Slovensko.

Bronzový úspech mu dodal ďalšiu motiváciu nielen do zvyšku sezóny, v ktorej ho čakajú preteky Svetového pohára, ale aj do ďalšej kariéry: "Vodný slalom je úžasný v tom, že nie je monotónny a na každom tréningu sa človek môže niečo naučiť. Uvidíme, čo bude o štyri roky. Spravím všetko pre to, aby som sa dostal aj na ďalšiu olympiádu."

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk