Neskutočná Gajanová: Po 37 rokoch prekonala slovenský rekord! Na finále to ale nestačilo

Slovenskej atlétke Gabriele Gajanovej nestačil k postupu do finále behu na 800 m na OH v Paríži ani nový slovenský rekord 1:58,22 min, ...
  • Zdroj: TASR - Michal Svítok

Slovenskej atlétke Gabriele Gajanovej nestačil k postupu do finále behu na 800 m na OH v Paríži ani nový slovenský rekord 1:58,22 min, ktorý zlepšila po 37 rokoch.

FOTOGALÉRIA: Gajanová

V druhom semifinálovom behu obsadila 6. priečku a nedostala sa medzi dvojicu postupujúcich priamo, ani medzi dve bežkyne postupujúce časom.

Doterajšie slovenské maximum držala od roku 1987 Gabriela Sedláková, ktorá v Berlíne zabehla 1:58,40. Gajanovej osobný rekord mal doteraz hodnotu 1:58,78 a dosiahla ho pred rokom v septembri v Bellinzone.

Slovenská bežkyňa Gabriela Gajanová získala na ME v atletike streibornú medailu po výborno finiši v behu na 800 metrov.
Rozbeh jej vyšiel na výbornú: Gajanová postúpila do semifinále na 800 m Zobraziť článok

Gajanová sa v rýchlom parížskom behu držala so súperkami zhruba do méty 250 m pred cieľom, keď jej začali unikať. V cieľovej rovinke ešte zabojovala, no už sa jej žiadnu súperku predstihnúť nepodarilo. Ako prvá dobehla v druhom semifinále Etiópčanka Tsige Dugumová časom 1:57,47 min.

Gajanová vyrovnala umiestnenie Lucie Klocovej, ktorá obsadila v Pekingu na 800 m taktiež 11. miesto. "Bolo to rýchle. Mrzí ma, že nevyšlo finále, ale teší ma, že som prekonala národný rekord, ktorý dlho odolával. Na rekord som myslela, mala som na neho dobre natrénované, i na lepšie časy. Snažila som sa držať čela pretekov, vyviesť sa a zabojovať na posledných metroch, no dnes to bolo ťažké," priznala úradujúca vicemajsterka Európy pre STVR.

atletika - semifinále, ženy:
800 m: 1. Tsige Dugumová (Et.) 1:57,47 min,... 6. Gabriela GAJANOVÁ (SR) 1:58,22

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk