MOV sa zastal boxerky Chalífovej: Vlani ju na MS diskvalifikovali neprávom!

Spor okolo kontroverznej alžískej boxerky Imán Chálifovej neutícha! Medzinárodný olympijský výbor (MOV) argumentuje, že minulý rok na ...
  • Zdroj: Northfoto

Spor okolo kontroverznej alžískej boxerky Imán Chálifovej neutícha! Medzinárodný olympijský výbor (MOV) argumentuje, že minulý rok na MS bola diskvalifikovaná svojvoľne a neprávom.

Chalífová vo štvrťfinále porazila Hámoriovú 5:0 na body. Po gongu sa obe boxerky objali a plačúca Alžírčanka oslavovala s trénermi. V semifinále ju čaká Thajčanka Suvannapchengová, ktorú vlani na MS porazila, než bola diskvalifikovaná. Pozornosť k Chalífovej v Paríži pritiahol najmä jej zápas proti Talianke Cariniovej, ktorá po prvej rane od Alžírčanky zápas vzdala.

IBA teraz plánuje Talianke vyplatiť 45-tisíc eur ako „bolestné“. „Problém nebol s hladinou testosterónu u Chalífovej, pretože tá sa dá v dnešnej dobe upraviť, ale s výsledkom testu pohlavia. Ukázal, že alžírsky boxer je biologický muž,“ povedal viceprezident IBA a bývalý šampión István Koko Kovács.

Na snímke slovenský vodný slalomár Matej Beňuš, ktorý získal bronzovú medailu v kategórii C1 mužov na XXXIII. letných olympijských hrách v Paríži.
Beňuš si splnil sen, prehovoril aj o budúcnosti: TOTO už nie je pre mňa! Zobraziť článok

Tenista Lukáš Klein nemohol chýbať v hľadisku na zápasoch svojej lásky Anny Karolíny Schmiedlovej počas OH v Paríži.
Tenista Lukáš Klein o svojej láske a hrdinke z OH Schmiedlovej: S Kajou to chceme skúsiť v mixe! Zobraziť článok

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk