Tenistku Schmiedlovú privítali ako hrdinku: Annu Karolínu milujú doma aj v zahraničí!

Má za sebou životný turnaj, ktorý však nezavŕšila vytúženou medailou! Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová (29) skončila na olympiáde ...

Má za sebou životný turnaj, ktorý však nezavŕšila vytúženou medailou! Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová (29) skončila na olympiáde napokon štvrtá, keď v dueli o bronz podľahla svetovej jednotke Ige Swiatekovej (23). Napriek tomu ju už o pár hodín vítali v Slovenskom dome búrlivým potleskom.

Fotogaléria

Slovenská tenistka dosiahla v Paríži životný úspech, keď z posledných síl bojovala o cenný kov, no v dueli o bronz napokon nestačila na svetovú jednotku.

Sklamanie napriek obrovskému úspechu bolo na Schmiedlovej badateľné, no po príchode do Slovenského domu sa na tvári košickej rodáčky zjavil už aj široký úsmev. „Posledné dva súboje mi síce nevyšli, ale predtým som po sebe zdolala štyri výborné hráčky sveta, čo sa mi predtým v kariére nepodarilo,“ povedala Slovenka novinárom ešte tesne po stretnutí. V Slovenskom dome ju o pol deviatej večer vítal búrlivý potlesk a po gratuláciách a ďalších povinnostiach si odbila ešte mediálne povinnosti.

„Postupne som si už trochu vydýchla. Teším sa a postupne si uvedomujem, že je to veľký úspech byť štvrtá na olympiáde. Som rada, že konečne môžem vidieť aj Slovenský dom a iné športy aj veci z Paríža. Chcela by som si pozrieť vodný slalom, keďže sú tam ľudia, ktorých aj poznám. Takisto sa mi páči atletika,“ zhodnotila už uvoľnená Anna Karolína a dodala, že sa teší na bryndzové halušky.

Do domu zavítala spoločne s trénerom, ale aj priateľom Lukášom Kleinom. Ten nechýbal na jej posledných dvoch stretnutiach po tom, ako vypadol na turnaji v Porte. Následne priletel do Paríža, aby videl na vlastné oči olympijskú cestu Schmiedlovej, ktorej k dokonalosti chýbal už len zisk cenného kovu.

Francúzsky skokan Anthony Ammirati počas olympijskej kvalifikácii v Paríži.
Francúzsky skokan valcuje internet: Video, ako zhodil latku prirodzením, trhá rekordy Zobraziť článok

Americký atlét Noah Lyles sa raduje zo zisku zlatej medaily v behu na 100 m.
Najrýchlejší muž sveta išiel s pravdou von: Úprimná spoveď! Zobraziť článok

Belgická triatlonistka Claire Michelová.
Michelová ochorela v Paríži z vody, Belgičania sa preto odhlásili zo štafety Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk