Český hokej sa ponoril do smútku: Zomrel legendárny útočník a tréner (†82)

Smutná zpráva dorazila během víkendu pro český hokej. Ve věku dvaaosmdesáti let zemřel bývalý hráč a později i úspěšný trenér Josef Beránek ...
  • Zdroj: iStock

Smutná zpráva dorazila během víkendu pro český hokej. Ve věku dvaaosmdesáti let zemřel bývalý hráč a později i úspěšný trenér Josef Beránek starší. O úmrtí otce olympijského šampiona z Nagana informovala Verva na svých sociálních sítích.

V Paríži je už všetko pripravené na olympiádu.
Obrovská tragédia v Paríži: Tréner († 60) zomrel v olympijskej dedine! Zobraziť článok

„S hlbokým zármutkom a ľútosťou oznamujeme, že vo veku 82 rokov nás navždy opustil legendárny útočník, bývalý tréner a litvínovský patriot pán Josef Beránek starší. Klub vyjadruje úprimnú sústrasť pozostalým,“ napísal Litvínov na sociálnych sieťach.

S výnimkou vojenskéej služby v Litomeřiciach spojil Beránek svoju celú hráčsku kariéru s Litvínovom, v ktorom za 14 sezón nastúpil do 422 zápasov a nazbieral 198 kanadských bodov za 113 gólov a 85 asistencií.

Po konci hráčskej kariéry sa Beránek vrhol na trénerskú cestu. Ako kouč v najvyššej českej lige viedol okrem Litvínova aj Karlove Vary. Najväčší úspech dosiahol v sezóne 1995/1996, kedy svoj obľúbený klube doviedol k zisku striebrorných medailí a bol vyhlásený za najlepšieho trénera.

Prezident a generálny manažér SZĽH Miroslav Šatan.
Slovensko skladá čo najsilnejší tím na kvalifikáciu ZOH: O hráčoch z KHL má rozhodnúť anketa?! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk