Svetová jednotka vychválila postoj Schmiedlovej k Ukrajine: Je na dobrej strane!

Od februára 2022 trvá vojenská invázia Ruska na Ukrajine, ktorá hýbe celým svetom. Rovnaký názor k tejto téme však zdieľajú aktérky tenisového ...
  • Zdroj: TASR

Od februára 2022 trvá vojenská invázia Ruska na Ukrajine, ktorá hýbe celým svetom. Rovnaký názor k tejto téme však zdieľajú aktérky tenisového zápasu o tretie miesto na OH 2024. Bronzová medailistka Iga Swiateková (23) z toho dôvodu dokonca ocenila Slovenku Annu Karolínu Schmiedlovú (29).

FOTOGALÉRIA: Svetová jednotka vychválila postoj Schmiedlovej k Ukrajine

Po vypuknutí vojny patrila Poľka v rámci tenisovej komunity medzi najhlasnejších podporovateľov napadnutého štátu. V Krakove pripravila exhibíciu, z ktorej zisk putoval na podporu obyvateľov Ukrajiny a počas zápasov nosila na šiltovke stužku v ukrajinských farbách. 

Niečo podobné spravila aj Schmiedlová. Ako verejná podporovateľka našich východných susedov hrala minulý rok na Roland Garros proti Ruske Veronike Kudermetovej v žlto-modrých farbách. Jej gesto vtedy ohúrilo tenisovú scénu. Nuž, to nebolo všetko.

„Anna Karolína stojí pri Ukrajine. Viackrát sa ma pýtala, ako môže Ukrajine pomôcť na Slovensku, možno by mohla zorganizovať charitatívne podujatie na podporu detí,“ napísala tenistka Katarína Zavacká na sociálnej sieti X.

Schmiedlová v Slovenskom dome
Schmiedlovú v Slovenskom dome privítali búrlivým potleskom: Na aké športy sa teší ako fanúšička? Zobraziť článok

Veľká pochvala

Ako píše portál Denník N, Swiateková po zisku bronzu na olympiáde odpovedala na otázku ohľadom Schmiedlovej. Netýkalo sa to iba jej hry, ale aj rovnakých postojov.

„Podľa mňa je veľmi dôležité, aby športovci prejavovali svoje názory. Na druhej strane, nie je to povinnosť, ktorú by sme mali očakávať od všetkých. Je to od nej pekné, že bola jednou z tých hráčok, ktoré zaujali postoj a sú, povedala by som, na správnej strane,“ ocenila Iga slovenské prekvapenie v Paríži.

Schmiedlová obsadila na OH v Paríži 4. miesto.
Prvé slová Schmiedlovej po prehre v zápase o bronz: Bol to najťažší, ale najkrajší týždeň v kariére! Zobraziť článok

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk