Nečakaná dohra kontroverzného olympijského súboja: K zásahu sa odhodlala boxerská asociácia

Medzinárodná boxerská asociácia (IBA) informovala, že Talianke Angele Cariniovej (25), ktorá na olympijských hrách v Paríži vzdala po ...
  • Zdroj: Northfoto

Medzinárodná boxerská asociácia (IBA) informovala, že Talianke Angele Cariniovej (25), ktorá na olympijských hrách v Paríži vzdala po 46 sekundách zápas s Alžírčankou Imán Chálifovou (25), pripíše prémiu 50-tisíc dolárov. Polovičnou sumou sa rozhodla odmeniť aj jej trénera a národnú federáciu. Správu zverejnla agentúra Reuters.

Nechápem, prečo zabili ženský box," uviedol kontroverzný šéf IBA Rus Umar Kremljov vo vyhlásení a ďalej pokračoval: V ringu by kvôli bezpečnosti mali bojovať iba spôsobilí športovci. Nemohol som sa pozerať na jej slzy. "

FOTOGALÉRIA: Nečakaná dohra kontroverzného olympijského súboja

Taliansky zväz (FPI) ale vo stanovisko uviedol, že peniaze od IBA prijať nemieni. Taliansky zväz, ktorý tento rok z IBA vystúpil a rovnako ako rad ďalších sa pripojil k novozaloženej World Boxing Association, rázne odmietol, že by prijatie akejkoľvek finančnej odmeny prichádzalo do úvahy.

O tom, aký prístup zvolí Cariniová, zatiaľ nemáme žiadne informácieunfir. Podľa zdrojov talianskej agentúry ANSA ale ani boxerka nepomýšľa na to, že by prémiu od IBA prijala.

Iba kvôli kontroverziám s jej riadením a financovaním z olympijského hnutia vylúčil. Podľa predpisov MOV obe boxerky na olympijských hrách štartovať môžu.

Khelifová nespĺňala kritériá na potvrdenie ženského pohlavia.
Dokument, na ktorý čakal celý svet: Otec Chalífovej ukázal rodný list! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk