Mintálová do eliminácie v kajak krose: Škoda toho Eskimáka...

Slovenská vodná slalomárka Eliška Mintálová postúpila do eliminácie kajak krosu na OH v Paríži. V sobotňajšej deviatej jazde 1. kola ...

Slovenská vodná slalomárka Eliška Mintálová postúpila do eliminácie kajak krosu na OH v Paríži. V sobotňajšej deviatej jazde 1. kola obsadila 2. miesto za Andorrčankou Monicou Doriovou Vilarrublovou.

Fotogaléria

Mintálová bola na základe časovky druhá najlepšia pretekárka vo svojej jazde a tým pádom aj ašpirantka na priamy postup. Zo štvorice kajakárok jej vyšiel najlepšie začiatok a o postup ju neobrala ani nevydarená zóna na "eskimovanie" či následný súboj s Japonkou Harukou Okazakiovou. "Jazda bola celkom fajn. Môj cieľ bol čo najrýchlejší štart, pretože to je vlastne u mňa výhoda, keďže mám navrch fyzicky. Škoda toho 'eskimáka', prišiel trocha neskôr, splavilo ma a dostala sa predo mňa Japonka. S Doriou sme sa potom neatakovali, vedeli sme, že ten postup už máme," povedala Mintálová pre TASR.

Slovenská vodná slalomárka Eliška Mintálová.
Mintálová sa po finálovej jazde rozplakala: Ťažko sa mi to hodnotí! Zobraziť článok

Paňkovú čakajú opravy

Zuzane Paňkovej patrilo v 4. jazde 3. miesto a ešte v sobotu večer ju čakali opravy. Na začiatku takticky zaostala za skúsenejšími súperkami, no pred druhou protivodnou bránkou sa dostala do priameho súboja so skúsenejšou a fyzicky silnejšou Luukou Jonesovou. Paňkovej nevyšla ideálne piatková časovka a tak išla v náročnejšej trojčlennej jazde. "Začiatok bol na Zuzanine pomery celkom dobrý, bol som veľmi spokojný. Na eskimáckom obrate prišlo k problémom najskúsenejšej Jonesovej, ktorá skrížila Zuzana cestu. Dostali sa spolu do protivodnej brány, vedel som, že je to nebezpečné. Ak sme mali stratégiu, tak súperiť s Miren Lazaknovou. Zuzana mala naozaj veľmi silný žreb a ja budem teraz čakať, koho dostane do opravnej jazdy," zhodnotil po prvom kole tréner Peter Murcko pre TASR.

Program kajak krosu pokračuje v nedeľu, kedy sú na programe eliminácie. Štvrťfinálové, semifinálové a finálové jazdy sa uskutočnia v pondelok.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk