Dokument, na ktorý čakal celý svet: Otec Chalífovej ukázal rodný list!

Imán Chalífová sa na olympijských hrách postarala o kontroverziu. Jej zápas s talianskou súperkou Angelou Cariniovou bol ukončený už ...

Imán Chalífová sa na olympijských hrách postarala o kontroverziu. Jej zápas s talianskou súperkou Angelou Cariniovou bol ukončený už po 46 sekundách... Otec alžírskej reprezentantky potvrdil, že tamojšia boxerská hviezda sa narodila ako žena.

Fotogaléria

Potom, ako Chalífovej otec pre Daily Mail ukázal rodný list Imán sa pustil kritikov svojej dcéry a zároveň jej zaželal, aby získala olympijské zlato. V rozhovore pre Mail Online povedal: "Útoky na ňu sú nemorálne, nie je to fér. Imán je dievčatko, ktoré miluje šport od svojich šiestich rokov, hrávala futbal. Cieľom týchto kritikov a fám je destabilizovať Imán, nechcú, aby sa stala najlepšou na svete. Odkazujem jej, aby im v ringu dokázala, že sa mýlia a dúfam, že bude skvelo reprezentovať Alžírsko a spraví dobrú reklamu arabským krajinám získaním zlatej medaily. Je naším vzorom a my chceme byť ako ona!"

Talianka sa Chalífovej ospravedlnila

Talianska boxerka Cariniová sa Chalífovej ospravedlnila.  "Celá táto kontroverzia ma mrzí. Je mi to ľúto aj kvôli mojej súperke. Ak MOV povedal, že môže bojovať, rešpektujem toto rozhodnutie," povedala a pokračovala na margo odmietnutia podania ruky súperke po zápase: "Nebolo to niečo, čo som mala v úmysle urobiť (ignorovať podanie ruky). Vlastne sa chcem ospravedlniť jej aj všetkým ostatným. Bola som nahnevaná, pretože moja olympiáda vyšla navnivoč. Nemám nič proti Chalífovej. Vlastne, ak by som sa s ňou ešte raz stretla, objala by som ju," dodala Cariniová.

Imán Chalífová sa v sobotu vráti do akcie proti Maďarke Anne Luce Hamoriovej, ktorá pokračuje vo svojej olympijskej ceste.

Hádky o pohlaví! Tieto boxerky môžu rodiť deti: Aký je problém v ringu? Zobraziť článok

Alžírsky olympijský výbor vydal v sobotu vyhlásenie v súvislosti s prebiehajúcou kontroverziou, ktorá sa týkala príspevkov na sociálnych sieťach jej ďalšej súperky. "Alžírsky olympijský a športový výbor uzatvára na vedomie národnej a medzinárodnej verejnosti, že po oficiálnej sťažnosti, ktorú dnes náš olympijský orgán predložil Medzinárodnému olympijskému výboru, týkajúcej sa porušenia a vážneho porušenia športovej etiky a ovplyvnenia Olympijskej charty, v osobe našej šampiónky Imáne Chalífovej, zo strany jedného z účastníkov boxerského turnaja o OH Paríž 2024, MOV vydal konečné ospravedlnenie porušovateľom s príkazom vymazať každý príspevok, ktorý sa týka našej hrdinky Imáne Chalífovej. Vyhradzujeme si právo stíhať všetkých, ktorí sa podieľali na ohavnej kampani proti hrdinke Imán Chalífovej. Našej hrdinke želáme veľa šťastia a nech žije Alžírsko."

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk