Tenista Lukáš Klein o výkonoch svojej lásky Schmiedlovej na OH: Taktiku na súperky spolu neriešime!

Fandil jej o dušu, ale napokon to na medailu nestačilo! Do Paríža prišiel svoju lásku, tenistku Annu Karolínu Schmiedlovú (29), koncom ...

Fandil jej o dušu, ale napokon to na medailu nestačilo! Do Paríža prišiel svoju lásku, tenistku Annu Karolínu Schmiedlovú (29), koncom týždňa v boji o cenný kov podporiť aj jej priateľ, tiež tenista Lukáš Klein (26). Denníku Nový Čas prezradil, že je na svoju priateľku hrdý, čo dokázala a keby bola v budúcnosti možnosť, tak by si s ňou rád zahral miešanú štvorhru.

Fotogaléria
Romantika po prehre v zápase o bronz na LOH. Anna Karolína Schmiedlová v náručí priateľa Lukáša Kleina.
Schmiedlová po prehre v náručí partnera Kleina: Bohužiaľ, nezažil moje víťazné zápasy... Zobraziť článok
Karolína pôvodne vravela, že ju neprídete do Paríža podporiť, pretože máte športové povinnosti. Napokon ste ju v zápasoch o medailu sledovali naživo v hľadisku?
Mal som turnaj v Portugalsku, ktorý mi nevyšiel podľa predstáv a keď som vypadol, tak som prišiel kajku podporiť do Paríža.
 
Čo vravíte na výsledky a výkony vašej priateľky na olympijskom turnaji?
Je to úžasný výsledok, čo na olympiáde dosiahla. Môže by na seba hrdá, ja určite na ňu som. A myslím si, že aj celé Slovensko.
 
Tie prvé štyri zápasy, ktoré ste boli na turnaji v Porte ste aj sledovali na mobile?
Keď som mal čas, tak som sledoval, ale nie všetky, keď som mal turnaj.
 
Aj ste s Kajou preberali cez telefón jednotlivé súperky?
To nikdy nerobíme. Ona má svojho trénera a svoju prípravu na zápasy. Samozrejme, že sa o tenise pobavíme, aj o zápase, ale žiadnu taktiku navzájom neriešime.
 
Schmiedlová v Slovenskom dome
Schmiedlovú v Slovenskom dome privítali búrlivým potleskom: Na aké športy sa teší ako fanúšička? Zobraziť článok
 
Čo vravíte nato, že oba zápasy o medailu prehrala?
Na takomto podujatí a v tejto záverečnej fáze je to extra náročné. Tie súperky boli náročné, o bronz hrala proti svetovej jednotke. Samozrejme, že to mrzí, že medaila unikla, ale štvrté miesto na olympiáde je parádny úspech. Jej výkony boli obdivuhodné!
 
Bolo pre vás byť ťažšie v hľadisku než na kurte?
Určite je ľahšie byť na kurte, ako sledovať zápas na tribúne.
 
Čo vás teraz oboch najbližšie čaká, stihnete aj krátku dovolenku?
Radi by sme išli na dovolenku, ale teraz nato ešte nebude čas. Takže až po sezóne. Mňa čaká príprava na US Open a neviem, aké bude mať po tomto výsledku Kajka ešte povinnosti. Ale tiež má potom program v Amerike.
 
Neuvažovali ste, že si spolu zahráte na turnajoch aj miešanú štvorhru?
(smiech). Robíme si z toho trošku aj srandu, že by to bolo zaujímavé. Ale miešaná štvorhra sa hrá iba na grandslamoch a tam musíte mať postavenie v rebríčku, čo mne chýba. Je to náročné sa tam dostať. Keby to raz vyšlo, bolo by to pekné a skúsili by sme to.
Odporúčame z TIVI.sk