Otec slovenskej pästiarky Peter Triebeľ: V prípade zlata by Chalífovú ukrižovali

V ženskej kategórii do 66 kg malo zastúpenie aj Slovensko. Vôbec prvou našou boxerkou pod piatimi kruhmi bola Jessica Triebeľová (23), ...
  • Zdroj: TASR

V ženskej kategórii do 66 kg malo zastúpenie aj Slovensko. Vôbec prvou našou boxerkou pod piatimi kruhmi bola Jessica Triebeľová (23), ktorá vypadla hneď v prvom kole. Dobré vedomosti o welterovej váhe má preto aj jej otec Peter (53), ktorý pozná aj Alžírčanku Imán Chalífovú (25). Podľa neho zlato určite nevyhrá, aby to nespôsobilo ešte väčší škandál.

Hádky o pohlaví! Tieto boxerky môžu rodiť deti: Aký je problém v ringu? Zobraziť článok

Podľa jeho slov to Talianka Cariniová urobila dobre, keďže vedela, že tam nie je cesta k víťazstvu. „Pochopila to hneď a odišla so cťou. Ten rozdiel medzi nimi bol viditeľný. Talianka dostala jeden úder a letela dva metre dozadu,“ povedal s tým, že Alžírčanka chodí často na kempy do Talianska, preto ju poznajú.

Skúsenosť s Chalífovou má aj Triebeľová. „Keď s ňou na kempe boxovala Jessica, tak ten rozdiel bol veľký. Ja som len pozeral ako puk. To som ešte nevedel, že sú okolo nej problémy. S Jessicou si robila, čo chcela. Ak by sa spolu stretli, tak pochybujem, že by ju zdolala,“ priznal otec.

Podľa Triebeľa však kontroverzná boxerka zlato nezíska. „Môže skončiť na treťom mieste, ale zlato nebude mať. Keby ho vyhrala, tak si myslím, že by ju ,ukrižovali‘. Keď v ďalšom priebehu turnaja bude mať vyrovnaný zápas, tak ju rozhodcovia ďalej nepustia. To by bol ešte väčší škandál. Ak by sa to neprepieralo na verejnosti, tak turnaj jasne vyhrá,“ dodal s tým, že na Alžírčanke už aj vidieť mediálny tlak, keďže ju rozoberá takmer celý svet.

Každá tretia

Triebeľ si však myslí, že prípad Chalífová nie je jediný vo svetovom športe a odvážne tvrdí: „Vo vrcholovom športe je približne 30 % žien podobných ako ona. Bolo by to zaujímavé, ak by všetky športovkyne prechádzali takým testom.“

Odporúčame z TIVI.sk