Prvé slová Schmiedlovej po prehre v zápase o bronz: Bol to najťažší, ale najkrajší týždeň v kariére!

Siahala na medailu, ale napokon obsadila nepopulárnu 4. priečku!

Siahala na medailu, ale napokon obsadila nepopulárnu 4. priečku!

Fotogaléria

Reč je o tenistke Anne Karolíne Schmiedlovej (29), ktorá na olympiáde v Paríže prehrala súboj o bronz proti svetovej jednotke – Poľke Ige Swiatekovej hladko 2:6, 1:6. Napriek tomu je to pre slovenský tenis obrovský úspech a tak to vníma aj naša hráčka. Tá prezradila, že má za sebou najťažší, ale zároveň najkrajší týždeň vo svojej kariére.

Aké sú vaše pocity po prehre o bronz na olympiáde so svetovou jednotkou?
Samozrejme, že je tam smútok, pretože skončiť na olympiáde na 4. mieste bez medaily nie je až také príjemné. Ale na druhej strane, keby mi niekto pred štartom turnaja povedal, že budem štvrtá, tak by som to brala. Je to pre mňa veľký úspech, aj bez tej medaily.
 
Za šesť dní ste odohrali šesť stretnutí, dochádzali v posledných dvoch súbojoch o medailu už sily?
Všetky hráčky sme mali rovnaké podmienky. Dokonca niektoré dievčatá hrali ešte aj štvorhru. Je to veľmi náročné, ale taká je olympiáda a všetci sme vedeli, do čoho ideme. Ala bolo to po semifinále ťažké, dohrala som neskoro v noci a veľa času na regeneráciu o zápas o bronz som nemala.
 
Bol to pre vás najťažší a zároveň aj najkrajší týždeň v tenisovej kariére?
Myslím si, že áno. Posledné dva súboje mi síce nevyšli, ale predtým som po sebe zdolala štyri výborné hráčky sveta, čo sa mi predtým v kariére nepodarilo.
 
Kedy ste naposledy hrali nejaký duel o medailu?
Fúha! Asi nikdy, možno v tábore. Raz som bola na EYOF do 16 rokov, ale tam som vypadla.
 
Pred zápasom proti Poľke Ige Swiatekovej ste mali, aké myšlienky?
Prehra po semifinále mi pred stretnutím o bronz veľa sebavedomia nedodalo. Ona je svetová jednotka, nikdy predtým som proti nej nehrala. Ťažší zápas o bronz, ako proti nej som asi nemohla mať.
 
Čo vám dá tento olympijský turnaj do ďalšej kariéry?
Úžasná skúsenosť, veľa zážitkov a určite na tento turnaj nikdy nezabudnem. Myslím si, že mi to dá veľa do budúcnosti.
 
V posledných dvoch dueloch ste mali v hľadisku aj podporu priateľa, tiež tenistu Lukáša Kleina. Prekvapil vás či ste vedeli, že príde?
Vedela som, že príde. Jemu turnaj v Portugalsku nevyšiel, tak ma mohol prísť podporiť. Bohužiaľ však nezažil moje víťazné zápasy...
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk