Forsterová potrebovala na postup osobné maximum, teraz sa sústredí na prekážky

Slovenská bežkyňa Viktória Forsterová (22) chcela dosiahnuť vo svojej olympijskej premiére osobné maximum na hladkej stovke. Najlepší ...
  • Zdroj: TASR/Martin Baumann

Slovenská bežkyňa Viktória Forsterová (22) chcela dosiahnuť vo svojej olympijskej premiére osobné maximum na hladkej stovke. Najlepší čas v prebiehajúcej sezóne v hodnote 11,44 sekundy jej nestačil v rozbehoch na postup medzi 27 semifinalistiek.

V stredu ju čaká stovka cez prekážky. Na tú podľa vlastných slov už veľa nenatrénuje, no v nasledujúcich štyroch dňoch zrejme nebude mať čas ani na voľnejší program. "Ešte neviem, musíme si to s trénerkou nejak naplánovať. Určite sa ale budem udržiavať a koncentrovať na tie prekážky," povedala Forsterová.

Predpokladala, že po olympijskej premiére z nej opadnú tlak a nervozita, ale nakoniec sa nedostavili vôbec. "Mám za sebou prvý štart na olympiáde a mohla by som povedať, že si vezmem do prekážok uvoľnenosť. Dnes som sa však cítila naozaj dobre, vôbec som nemala stres a bolo to super. Už len rýchlejšie nohy a aby to dobre dopadlo," dodal Forsterová pre TASR.

Slovenský džudista Márius Fízeľ ukončil svoje pôsobenie na OH v Paríži v 2. kole.
Fízeľ končí na olympiáde: Najskôr výhra po 20 rokoch, potom triumf topfavorita Zobraziť článok

Konkrétnu ambíciu do prekážok, na ktorých získala takmer presne pred rokom zlato na Svetových univerzitných hrách FISU v čínskom Čcheng-tu, prezradiť odmietla. Vtedy dosiahla výkon 12,72 sekundy, zaistila si miestenku na prvé OH a vytvorila národný rekord. Takýto výkon by na tokijských hrách stačil na piate miesto vo finálovom behu.      

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk