Olympijský hrdina Tury: Na Kuchajde to skončilo pádom, ale hlášky dával stále!

Životný úspech! Slovenský skejtbordista Richard Tury (31) si po návrate z OH v Paríži užíva nárast popularity plnými dúškami.

Životný úspech! Slovenský skejtbordista Richard Tury (31) si po návrate z OH v Paríži užíva nárast popularity plnými dúškami.

Fotogaléria

Na Olympijskom festivale na bratislavskej Kuchajde sa snažil fanúšikom predviesť nejaké fintičky, no nakoniec to skončilo pádom. Ani to mu však nezobralo úsmev z tváre a v následnom rozhovore priznal, že dostať sa z ulice na olympiádu je proste niečo neuveriteľné.

Tury dosiahol na OH v Paríži životný úspech, keď obsadil konečné 5. miesto. "Je to sranda, ísť z ulice na olympiádu. Na sídlisku v Košiciach nás vyháňali, správca na ihrisku nám robil zle a rušil nám prekážky. Bol to totálny boj od začiatku. A zrazu som sa ocitol na olympiáde! Ten samotný príbeh si človek začne z tohto pohľadu strašne vážiť. Z Košíc, kde nebola žiadna skejtová komunita to dotiahnuť až na olympiádu... Neverím sám," rozplýval sa Tury po návrate na Slovensko.

Čo sa týka osláv, zatiaľ neboli extrémne veľké. "Bol som v slovenskom olympijskom dome, kde som mal večeru s prezidentom, čo bolo cool. Potom sme sa s tímom presunuli do dediny, kde sme sa stretli s olympijským tímom, ktorý toto celé pre nás organizuje. Sú to strašne super ľudia, ktorí venujú do nás športovcov strašne veľa energie," dodal šťastný hrdina, ktorý prezradil aj to, čo sa bude teraz diať s jeho olympijskou doskou.

"Na tej doske som bol už po olympiáde jazdiť. Nedalo mi to pokoj. Pôjde ale určite eventuálne do vitrínky," uzavrel Tury, na ktorého autogram sa vo štvrtok na Kuchajde vytvoril poriadne obrovský rad. Vždy dobre naladený športovec sa snažil fanúšikom počas predstavenia na pódiu dokonca predviesť aj nejaké fintičky, no nakoniec to skončilo nepríjemným pádom.

Čo nás čaká tento víkend?

Už tento víkend na nás čaká na Olympijskom festivale na Kuchajde najskôr v sobotu súťaž rádiom ovládaných plachetníc, ale poteší aj vystúpenie Dominiky Mirgovej či Alana Murína. V plnej paráde sa nám navyše predstavia aj naše šikovné gymnastky.

V nedeľu bude headlinerom autogramiáda s Rorym Sabbatinim v TIPOS zóne o 13:00. Víkend následne uzavrie skvelým vystúpením speváčka Tina. Samozrejme, neustále je k dispozícii ochutnávka športových aktivít, kedy si môžete na vlastnej koži vyskúšať viac ako 20 športov. Ako bonus budú navyše postupne prichádzať späť ďalší naši olympijskí hrdinovia z Paríža. Vstup je úplne zdarma!

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk