Schmiedlová čakala, kedy sa dostane do tempa: Jedna vec, o ktorej vedela, jej vôbec nepomáhala

Jej spanilá jazda sa pretrhla. Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová (29) iba veľmi ťažko hľadala slová po včerajšom večernom ...
  • Zdroj: TASR/Martin Baumann

Jej spanilá jazda sa pretrhla. Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová (29) iba veľmi ťažko hľadala slová po včerajšom večernom semifinále, v ktorom hladko podľahla Chorvátke Donne Vekičovej vo dvoch setoch 4:6 a 0:6.

FOTOGALÉRIA: Donna Vekičová

Napriek prehre však rodáčka z Košíc živí stále nádej na olympijskú medailu. Ak chce získať bronz v Paríži, musí ale dnes zdolať v zápase o 3. miesto svetovú jednotku! Duel s Poľkou Igou Swiatekovou je na programe od 15. hodiny.

Prekvapila vás súperka niečím?

- Veľmi dobre podávala, čím si pomáhala. Možno boli iné podmienky ako v predošlých dňoch, ani mne to nelietalo tak, nedostala som ju pod tlak a nedokázala som ju rozbehať. Hrala rýchlo, aj kurt je už trochu iný. Čakala som, že bude agresívna, tým ma neprekvapila, ale nerobila prakticky žiadne chyby, takže to bolo ťažké.

Chorvátska tenistka Donna Vekičová sa teší z postupu do finále.
Vekičovej sa po semifinále so Schmiedlovou splnil sen: Nevedela som ani, ako sa volám! Zobraziť článok

Ako hodnotíte semifinále?

- Bolo to ťažké, naozaj ma to mrzí, ale Donna hrala veľmi dobre a agresívne, takže som ku koncu nemala veľa šancí.

V druhom sete ste už tak trochu uvažovali aj nad tým, že vás už o pár hodín čaká duel o bronz?

- Nevedela som, kedy vlastne budem hrať, ale áno, je to ťažká situácia. Nepomáhalo mi ani to, že som vedela, že ma čaká Iga o tretie miesto. Máme to však všetci rovnaké, no už len to, že som medzi najlepšou štvorkou, je super.

Anna Karolína Schmiedlová v semifinále olympijských hier.
Schmiedlová - Vekičová ONLINE: Slovenke došli sily a finále si nezahrá! Zobraziť článok

Cítili ste počas zápasu, že by sa predsa len mohol vývoj otočiť vo váš prospech?

- Čakala som, kedy sa dostanem do tempa ako v predošlých dňoch. Za stavu 4:5 bola dlhá hra, možno keby si neprehrám podanie na začiatku druhého setu, no potom to už bolo ťažké.

Na turnaji po prehre skončíte, ale na olympiáde vás po prehre čaká duel o bronz. Je to atypická situácia, ako to vnímate?

- Hrám proti svetovej jednotke, takže je to veľmi ťažké a trochu iný stres ako pred zápasom, ale na druhej strane je to jedna šanca navyše niečo uhrať.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk