Vekičovej sa po semifinále so Schmiedlovou splnil sen: Nevedela som ani, ako sa volám!

Splnil sa jej sen. Chorvátska tenistka Donna Vekičová (28) si na olympiáde v Paríži zahrá o zlato. Po tom, čo v semifinále ukončila spanilú ...
  • Zdroj: SITA/AP

Splnil sa jej sen. Chorvátska tenistka Donna Vekičová (28) si na olympiáde v Paríži zahrá o zlato. Po tom, čo v semifinále ukončila spanilú jazdu Slovenky Anny Karolíny Schmiedlovej (29), v dvoch setoch ju zdolala 6:4 a 6:0, si zahrá vo finále proti Číňanke Čchin-wen Čeng.

FOTOGALÉRIA: Donna Vekičová

„Som taká šťastná, tak sa mi po zápase uľavilo, že nemám slov,“ vravela rodáčka z Osijeku v rozhovore pre chorvátsku televíziu HRT. „Bol to jeden z cieľov mojej kariéry a v tejto sezóne to bol môj najväčší cieľ,“ dodala.

Vekičová nastúpila proti Schmiedlovej po 21 hodinách, čo zdolala vo štvrťfinálovej dráme Kostjukovú.

Anna Karolína Schmiedlová v semifinále olympijských hier.
Veľká škoda! Schmiedlová nemala nárok: V súboji o bronz proti svetovej jednotke Zobraziť článok

„Na začiatku zápasu som nevedela, ako sa volám. Takúto nervozitu som v živote nemala. Išla som bod po bode, snažila som sa veľa nemyslieť. Išla som spať o tretej v noci a keď som sa ráno zobudila, bola som unavená. Ale únava dnes neprichádzala do úvahy, Keď hráte o medailu, ide všetko bokom. Hrám na povrchu, ktorý mi vyhovuje najmenej. Keby mi niekto povedal, že budem vo finále, neverila by som mu,“ uzavrela Vekičová.

Barbora Krejčíková sa sťažuje na prehustený program na olympiáde.
Vytočená Krejčíková po prehre so Schmiedlovou: Nikto nás nepočúva, ledva stojím na nohách! Zobraziť článok

Pred finále povedala, že najväčšiu radosť má z toho, že má konečne aspoň jeden deň voľna.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk