Jednoznačný triumf boxerky s mužskými hormónmi: Talianska súperka utiekla z ringu v slzách!

Boxerka Imane Khelifová (25), ktorú minulý rok vylúčili z majstrovstiev svete kvôli nesplneniu pohlavného testu, vyhrala na OH v Paríži ...
  • Zdroj: Northfoto

Boxerka Imane Khelifová (25), ktorú minulý rok vylúčili z majstrovstiev svete kvôli nesplneniu pohlavného testu, vyhrala na OH v Paríži svoj prvý zápas. Hviezdnu Talianku Angelu Cariniovú (25) porazila už po 46 sekundách. Niečo podobné pritom hrozí aj zajtra, keď do akcie pôjde reprezentantka Taiwanu Lin Yu-ting (28) s rovnakou genetickou výhodou.

FOTOGALÉRIA: Imane Khelifová

Ide nielen o jeden z najkontroverznejších momentov tohtoročných olympijských hier, ale možno aj celej športovej histórie. Už skôr v bazéne dominovala transgender plavkyňa Lia Thomasová či činky dvíhala Laurel Hubbardová. Momentálne sa však ženy s podobnou výhodou prezentujú taktiež v boxerskom ringu, kde to vie byť poriadne divoké.

Aby sme veci uviedli na pravú mieru, Alžírčanka Imane Khelfová a Lin Yu-ting nepatria k skupine transgender, no v tele majú mužský chromozóm XY. Ten im odhalili na boxerských MS 2023 a z turnaja organizácie IBA boli okamžite vylúčené.

Nuž, to im nezabránilo v tom, aby sa zúčastnili najprestížnejšieho športového sviatku. Prvá menovaná už za sebou dokonca má prvý súboj. Angelu Cariniovú v kategórii do 66 kilogramov porazila po 46 sekundách a súperke ostali len oči pro plač. 

 

Slovenská boxerka Jessica Triebeľová sedí na zemi po údere Alcinde Lucas dos Santosovej z Mozambiku.
Triebeľová čelila veľkej favoritke: V Paríži končí, no písala históriu slovenského boxu na OH Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk