Grigar po finále K1 neskrýval veľký smútok: Kvôli tejto chybe som prišiel o medailu!

Slovenský vodný slalomár Jakub Grigar (27) v disciplíne K1 na OH 2024 neobhájil striebro z Tokia. V štvrtkovom finále obsadil konečné ...
  • Zdroj: Martin Domok

Slovenský vodný slalomár Jakub Grigar (27) v disciplíne K1 na OH 2024 neobhájil striebro z Tokia. V štvrtkovom finále obsadil konečné šieste miesto a za víťazom Giovannim De Gennarom zaostal o takmer dve sekundy. Pochopiteľne, po obrovskej smole ním lomcovali negatívne emócie. Čo ho stálo lepší výsledok?

FOTOGALÉRIA: Jakub Grigar v napätom finále na medailu nedosiahol

Sympatický 27-ročný chcel v hlavnom meste Francúzska nadviazať na najväčší kariérny úspech, žiaľ, cieľ sa mu splniť nepodarilo. 

„Tak v tomto momente jediné, čo na to môžem povedať je, že som sklamaný. Myslím si, že som mohol dosiahnuť viac. Tá jazda bola zo všetkých, ktoré som tu predviedol, najlepšia, ale stroskotalo to celé na jednej viac-menej drobnej chybe. Buď som si málo pretočil loď, alebo dal zlý náklon," povedal Grigar pre Nový Čas bezprostredne konci pretekov a ďalej priblížil detaily svojho zlyhania: 

„Ten valec medzi 13. a 14. ma vôbec nechytil a poslal ma štyri metre pod ňu. Nechal som tam veľa času, nechal som tam množstvo síl. V cieli to teda bola dvojsekundová strata, s ktorou som dnes na medailu pomýšľať nemohol." 

Jakub Grigar vo finále K1.
Obrovská smola! Jakub Grigar v napätom finále na medailu nedosiahol Zobraziť článok

Nebyť tohto zaváhania, zrejme sa teraz mohlo celé Slovensko radovať z druhej medaily na olympiáde v Paríži. Dobre si to uvedomuje taktiež rodák z Liptovského Mikuláša.

„Myslím si, že s určitosťou by to bola minimálne medaila, a keď si to takto spätne prehrám, tak aj zlato. Určite som tam stratil viac ako dve sekundy a aj energiu, ktorá mi potom v závere trošku chýbala. Toto je vodný slalom," zamyslel sa smutný Jakub. 

Žena na tribúne sa celkom očividne nechala uniesť.
Absolútne bizarné správanie na OH: Žena ukázala prsia v priamom prenose! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk