Obrovská smola! Jakub Grigar v napätom finále na medailu nedosiahol

Slovenský vodný slalomár Jakub Grigar (27) obsadil 6. miesto vo finále K1 na olympijských hrách v Paríži a neobhájil striebro z Tokia. ...
  • Zdroj: Martin Domok

Slovenský vodný slalomár Jakub Grigar (27) obsadil 6. miesto vo finále K1 na olympijských hrách v Paríži a neobhájil striebro z Tokia. Štvrtkovú jazdu síce prešiel bez penalizácie, no na zlatého Giovanniho De Gennara z Talianska stratil 1,99 sekundy. Striebro si vybojoval domáci Francúz Titouan Castryck a bronz patrí Pauovi Echanizovi zo Španielska.

FOTOGALÉRIA: Jakub Grigar v napätom finále na medailu nedosiahol

Grigar postúpil do finále z 5. miesta a štartoval tak ako ôsmy v poradí. Úvod zvládol bez problémov, zvládol aj pasáž šesť a sedem. Zaváhal pred bránkou číslo 14, čo bolo kľúčové v boji o medailu. V závere však stratil ďalšie stotiny sekundy a v cieli bol štvrtý, a teda mimo stupňa víťazov, na vtedy tretieho Dougouda mal manko 77 stotín sekundy. V ďalšom priebehu ho predstihli ešte ďalší dvaja pretekári. Grigar má za sebou tretiu účasť pod piatimi kruhmi. V Tokiu bol druhý a piaty skončil pred ôsmimi rokmi v Rio de Janeiro.

Vlajkonosič slovenskej výpravy sa do semifinále prebojoval z utorňajšej kvalifikácie z deviateho miesta. V prvej z dvoch jázd bol bezchybný a mal čas 87,10 sekundy. V druhej jazde si pripísal dve trestné sekundy (91,80 s). Vo štvrtkovom semifinále si síce pripísal jeden dotyk, no už po dojazde do cieľa bolo jasné, že mu finále neunikne. Rozhodcovia ešte skúmali prejazd slovenského reprezentanta cez niektorú bránu, ale nakoniec mu nepribudla ďalšia penalizácia.

Anna Karolína Schmiedlová zatiaľ predvádza v Paríži spanilú jazdu.
Schmiedlová pred semifinále: Doteraz som si tlak nepripúšťala, teraz je to ale už iné! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk