Schmiedlová pred semifinále: Doteraz som si tlak nepripúšťala, teraz je to ale už iné!

Do Paríža prišla skromne a nenápadne. Na olympijskom tenisovom turnaji štartuje 64 najlepších tenistiek na svete. Slovenka Anna Karolína ...
  • Zdroj: TASR/Martin Baumann

Do Paríža prišla skromne a nenápadne. Na olympijskom tenisovom turnaji štartuje 64 najlepších tenistiek na svete. Slovenka Anna Karolína Schmiedlová (29) bola v čase, keď sa rozdávali miestenky, až na 80. priečke.

FOTOGALÉRIA: Anna Karolína Schmiedlová

Pre Košičanku akoby svetový rebríček neexistoval. Veď v Paríži zdolala už štyri súperky a každá z nich bola v rebríčku podstatne vyššie. Posledné dve – Paoliniová a Krejčíková – dokonca v prvej desiatke.

Schmiedlová vo štvrťfinále doslova sfúkla deviatu nasadenú Krejčíkovú v dvoch setoch 6:4 a 6:2. Po Miloslavovi Mečířovi (60) môže byť druhou zástupkyňou nášho tenisu s olympijskou medailou. Od jej zisku ju delí už iba jedno víťazstvo. To môže osláviť už dnes večer, kedy ju v semifinále čaká Chorvátka Donna Vekičová. Po zápase s Krejčíkovou poskytla rozhovor pre Šport24.sk.

Radosť Anny Karolíny Schmiedlovej z postupu do semifinále.
Spanilá jazda slovenskej tenistky v Paríži pokračuje pokračuje: Meno súperky spoznala až po polnoci Zobraziť článok

Aké sú vaše pocity po zápase?

- Je to najväčší úspech môjho života a kariéry. Veľmi sa teším, ešte si to musím postupne uvedomiť. Porazila som opäť hráčku, ktorá bola veľká favoritka a nedávno vyhrala Wimbledon. Hrala som dobrý tenis od začiatku do konca a to, že budem v semifinále olympiády, by som dopredu určite nečakala.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk