Schmiedlová pred semifinále: Doteraz som si tlak nepripúšťala, teraz je to ale už iné!

Do Paríža prišla skromne a nenápadne. Na olympijskom tenisovom turnaji štartuje 64 najlepších tenistiek na svete. Slovenka Anna Karolína ...
  • Zdroj: TASR/Martin Baumann

Do Paríža prišla skromne a nenápadne. Na olympijskom tenisovom turnaji štartuje 64 najlepších tenistiek na svete. Slovenka Anna Karolína Schmiedlová (29) bola v čase, keď sa rozdávali miestenky, až na 80. priečke.

Sama ste hovorili, že Slováci vnímajú olympiádu viac ako grandslamy. Cítite to aj na podpore od ľudí?

- Áno, určite to vnímajú viac. Je to raz za štyri roky a máme tu málo športovcov, takže z každého jedného máme veľkú radosť. Som rada, že ľudia môžu niečo takéto sledovať a mať z toho zážitok a tešiť sa spoločne.

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová postúpila do štvrťfinále olympijského turnaja.
Krejčíková - Schmiedlová ONLINE: Slovenka vyradila ďalšiu topfavoritku a má na dosah medailu! Zobraziť článok

Opäť vám fandila Petra Vlhová, dnes sa k nej pridal ďalší olympijský víťaz Matej Tóth. Vás od istoty medaily delí už len jedna výhra. Začínate v tomto smere pociťovať aj nejaký tlak?

- Doteraz som si to nepripúšťala. Každý zápas, ktorý som vyhrala, som si hovorila, že je to super. Ľudia budú doma pozerať, mať zážitok z dobrého tenisu, no teraz je už trochu ťažké na to nemyslieť. Už len to, že som medzi najlepšou štvorkou je výborne. Som rada, že mi fandila aj Peťa, že vidí úplne iný šport, takže to je podľa mňa super.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk