Schmiedlová pred semifinále: Doteraz som si tlak nepripúšťala, teraz je to ale už iné!

Do Paríža prišla skromne a nenápadne. Na olympijskom tenisovom turnaji štartuje 64 najlepších tenistiek na svete. Slovenka Anna Karolína ...
  • Zdroj: TASR/Martin Baumann

Do Paríža prišla skromne a nenápadne. Na olympijskom tenisovom turnaji štartuje 64 najlepších tenistiek na svete. Slovenka Anna Karolína Schmiedlová (29) bola v čase, keď sa rozdávali miestenky, až na 80. priečke.

Pochvalu si zrejme zaslúži aj kondičný tréner, ktorý vás dal dokopy po utorňajšom ťažkom zápase s Paoliniovou?

- Samozrejme, som dobre pripravená. Mám za sebou veľa zápasov a na kondícii sa snažím pracovať, pretože je pre moju hru veľmi dôležitá. Je to taká moja silná stránka, keď vládzem a mám silu. Som rada, že som po osemfinále zvládla dobre zregenerovať a teším ma, že som v týchto ťažkých podmienkach mala dostatok síl.

Ako vyzerá taká regenerácia?

- Dvakrát som bola v ľadovej vani, lebo mi bolo strašne teplo aj večer. Asi hodinu som strávila u fyzioterapeuta, čo je výhoda, že máme takúto možnosť v olympijskej dedine, lebo normálne na turnajoch takáto možnosť nie je vždy. Dosť mi to pomohlo, nemala som stuhnuté ruky aj nohy boli v pohode, čiže som rada, že som mohla opäť podať dobrý výkon.

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová odvracia úder Češky Barbory Krejčíkovej vo štvrťfinále ženskej dvojhry na XXXIII. letných olympijských hrách 2024 v Paríži.
Schmiedlová po postupe do semifinále: Je to najväčší úspech môjho života a kariéry Zobraziť článok

Kedy ste začali cítiť, že naozaj môžete postúpiť do semifinále?

- Od začiatku sa mi hrá dobre s pocitom, že nemám čo stratiť. Tak som to brala aj teraz, chcela som hrať svoju hru. Mám super turnaj a chcela som podať čo najlepší výkon. Keď som začala vyhrávať, cítila som, že tam je šanca, len nesmiem robiť chyby. Potrebovala som sa držať odvážnej hry, čo mi aj vyšlo.

Ako to prežívate vy? Lebo pôsobíte, ako keby ste vyhrali prvé kolo a nie postúpili do semifinále?

- Nie som ten typ človeka, čo vie úplne prejaviť emócie, ale veľmi sa teším a asi postupne to cele príde.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk