Spanilá jazda slovenskej tenistky v Paríži pokračuje pokračuje: Meno súperky spoznala až po polnoci

O najväčšiu senzáciu tenisového turnaja sa postarala Slovenka Anna Karolína Schmiedlová (29), ktorá sa prebojovala už do semifinále. ...
  • Zdroj: TASR/AP

O najväčšiu senzáciu tenisového turnaja sa postarala Slovenka Anna Karolína Schmiedlová (29), ktorá sa prebojovala už do semifinále. Vo štvrťfinále vyradila deviatu nasadenú Češku Barboru Krejčíkovú (28) 6:4, 6:2. Po Miloslavovi Mečířovi (60) môže byť druhou zástupkyňou nášho tenisu s olympijskou medailou. Od jej zisku ju delí už iba jedno víťazstvo.

Verila si

Na českú favoritku si verila. „Vedela som, že proti Barbore môžem vyhrať, hrala som dobrý, odvážny tenis. Nerobila som chyby a bola som maximálne sústredená. Pamätám si ju z juniorských čias, má nepríjemnú hru, no teraz som bola na takej vlne, že som si verila. Dobre som cítila údery, pomohla som si servisom,“ opísala svojimi očami.

A hoci je už iba krok od zisku cenného kovu, na medailu dopredu ešte nemyslí. „Čakajú ma ešte dva zápasy a úvahy o medaile by ma zbytočne zväzovali. Už to, že som medzi elitnou štvoricou, je obrovský úspech,“ pripojila pre STVR. Ak v semifinále prehrá, čaká ju v piatok duel o tretie miesto. Finále je naplánované až na sobotu.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk