Slovan ťahá Strelec! Otec Milan o synovi: Dostali sa k nemu ponuky

Najlepší hráč Slovana Bratislava? Aktuálne je ním jednoznačne útočník David Strelec (23).

Najlepší hráč Slovana Bratislava? Aktuálne je ním jednoznačne útočník David Strelec (23).

Fotogaléria

V každom stretnutí predkôl Ligy majstrov belasých potiahol. Proti Struge štyrmi asistenciami a proti Celje tromi gólmi. Hrá tak dobre, že si priam pýta angažmán v top lige, no Slovanu by ešte mal pomôcť minimálne v 3. predkole proti cyperskému APOEL-u Nikózia. Ako jeho formu vníma otec a bývalý ligový útočník Milan (51)?

„Neviem, či prežívam najlepšie obdobie, no určite je jedno z najvydarenejších,“ povedal reprezentačný útočník, ktorý bol aj najlepší hráč Slovenska proti Anglicku v osemfinále ME (1:2 pp). „To mu veľmi pomohlo a zrejme aj vďaka výkonom v Nemecku sa k nemu dostali nejaké ponuky. On sám je však v Slovane maximálne šťastný, takže momentálne to je bezpredmetné,“ povedal jeho otec Milan.

Ten však za skvelou formou svojho syna vidí hlavne jeho tvrdú prácu. „Nepoznám futbalistu, ktorý by na sebe makal viac ako David. Tréneri ho musia dokonca krotiť. Veď aj v nedeľu po dobrovoľnom dopoludňajšom tréningu sa išiel s nami naobedovať k babke a hneď nato išiel opäť trénovať,“ prezradil na syna.

Podľa neho sa v Taliansku (Spezia, Reggina) nedokázal presadiť hlavne pre rečovú bariéru. „Aj tam na sebe drel a dokonca bol nešťastný, že nemohol viac trénovať. Jemu je úplne jedno, či dá jeden, alebo desať gólov, zakaždým bude na sebe tvrdo pracovať,“ doplnil niekdajší spoluhráč Vladimíra Weissa st. (59), pričom ten ho pri svojich trénerských začiatkoch v Petržalke ešte aj viedol. „Po mne David zdedil veľa vecí. Veď strieľa góly a i nahráva na ne ako ja kedysi,“ dodal hrdý otec, ktorý sa v Slovane mihol v 5 zápasoch ešte vo federálnych časoch.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk