Bronzový slalomár Matej Beňuš si užil Paríž: Aha, s kým randil pod Eiffelovkou

Zaslúžený oddych! Vodný slalomár Matej Beňuš (36) potešil v pondelok podvečer celé Slovensko, keď z parížskeho kanála „vylovil“ pre našu ...

Zaslúžený oddych! Vodný slalomár Matej Beňuš (36) potešil v pondelok podvečer celé Slovensko, keď z parížskeho kanála „vylovil“ pre našu krajinu prvú medailu na prebiehajúcej olympiáde vo Francúzsku v podobe bronzu.

Fotogaléria

V hľadisku mu fandila aj jeho manželka Ivana a najstarší syn Simon (10). A práve s nimi si užil utorňajší deň voľna pod piatimi kruhmi, keď sa vybrali do metropoly Francúzska popozerať pamiatky. Navštívili múzeum Louvre, ale aj dominantu Paríža - Eiffelovu vežu!

Beňuš je prvým slovenským športovcom, ktorý získal na olympiáde v Paríži cenný kov. „Som veľmi šťastný, že sa mi to podarilo. Finále bolo vyrovnané, časy boli tesné, ale veľmi si túto medailu vážim,“ povedal pre Nový Čas Beňuš, ktorého prišla podporiť do Francúzska aj rodina.

„Na pretekoch bola manželka Ivana a najstarší syn Simon. Ostatní dvaja chlapci zostali doma,“ pokračoval Matej, ktorý bronzovú medailu oslávil ešte v pondelok večer v Slovenskom dome aj za prítomnosti prezidenta SR Petra Pellegriniho.

V utorňajší deň si už užíval zaslúžene voľno po boku rodiny a kamarátov. „Keďže ďalšiu disciplínu kajak kros mám až v piatok, tak som utorok využil na oddych. Deň som strávil s rodinou i kamarátmi, čo prišli za mnou do Paríža,“ prezradil úspešný slalomár.

„Boli sme sa v centre mesta najesť a pozreli sme si aj pamiatky. Navštívili sme múzeum Louvre a, samozrejme, boli sme si pozrieť aj Eiffelovu vežu,“ doplnil Beňuš.

Rodina už odletela

Pri ďalšej disciplíne, ktorá čaká na Beňuša pod piatimi kruhmi, kajak kros už bude v Paríži bez podpory najbližších. „To už budeme sledovať doma v televízii. Prišli sme iba na štyri dni,“ ozrejmila Matejova manželka Ivana, ktorá včera so synom odletela z Francúzska domov.

Odporúčame z TIVI.sk