Schmiedlová po postupe do semifinále: Je to najväčší úspech môjho života a kariéry

Anna Karolína Schmiedlová v stredu šokovala svet, keď v štvrťfinále OH v Paríži vyradila veľkú favoritku. Deviatu nasadenú Češku Barboru ...

Anna Karolína Schmiedlová v stredu šokovala svet, keď v štvrťfinále OH v Paríži vyradila veľkú favoritku. Deviatu nasadenú Češku Barboru Krejčíkovú slovenská reprezentantka porazila 2:0 na sety (6:4, 6:2).

Fotogaléria

Schmiedlovej súperkou v semifinále bude vo štvrtok víťazka súboja medzi Chorvátkou Donnou Vekičovou a Ukrajinkou Martou Kosťukovou.

Aké sú vaše bezprostredné pocity po zápase?
Je to najväčší úspech môjho života a kariéry. Veľmi sa teším, ešte si to musím postupne uvedomiť. Porazila som opäť hráčku, ktorá bola veľká favoritka a nedávno vyhrala Wimbledon. Hrala som dobrý tenis od začiatku do konca a to, že budem v semifinále olympiády, by som dopredu určite nečakala.
 
Pochvalu si zrejme zaslúži aj kondičný tréner, ktorý vás dal dokopy po utorňajšom ťažkom zápase s Paoliniovou?
Samozrejme, som dobre pripravená. Mám za sebou veľa zápasov a na kondícii sa snažím pracovať, pretože je pre moju hru veľmi dôležitá. Je to taká moja silná stránka, keď vládzem a mám silu. Som rada, že som po osemfinále zvládla dobre zregenerovať a teším ma, že som v týchto ťažkých podmienkach mala dostatok síl.
 
Ako vyzerá taká regenerácia?
Dvakrát som bola v ľadovej vani, lebo mi bolo strašne teplo aj večer. Asi hodinu som strávila u fyzioterapeuta, čo je výhoda, že máme takúto možnosť v olympijskej dedine, lebo normálne na turnajoch takáto možnosť nie je vždy. Dosť mi to pomohlo, nemala som stuhnuté ruky aj nohy boli v pohode, čiže som rada, že som mohla opäť podať dobrý výkon.
 
Kedy ste začali cítiť, že naozaj môžete postúpiť do semifinále?
Od začiatku sa mi hrá dobre s pocitom, že nemám čo stratiť. Tak som to brala aj teraz, chcela som hrať svoju hru. Mám super turnaj a chcela som podať čo najlepší výkon. Keď som začala vyhrávať, cítila som, že tam je šanca, len nesmiem robiť chyby. Potrebovala som sa držať odvážnej hry, čo mi aj vyšlo.
 
Kedy ste si povedali, že už je to ozaj len kúsok?
Asi až, keď bolo 5:2 v druhom sete. Cítila som, že je to ťažké aj za stavu 3:2. Mali sme dve dlhé hry, keď Barbora hrala na hranici rizika, išla do servisu a returnu. Na iných turnajoch by mi to robilo problém, ale tu som už bola na takej vlne, že som si to nepripúšťala.
 
Sama ste hovorili, že Slováci vnímajú olympiádu viac ako grandslamy. Cítite to aj na podpore od ľudí?
Áno, určite to vnímajú viac. Je to raz za štyri roky a máme tu málo športovcov, takže z každého jedného máme veľkú radosť. Som rada, že ľudia môžu niečo takéto sledovať a mať z toho zážitok a tešiť sa spoločne.
 
Ako to prežívate vy? Lebo pôsobíte, ako keby ste vyhrali prvé kolo a nie postúpili do semifinále?
Nie som ten typ človeka, čo vie úplne prejaviť emócie, ale veľmi sa teším a asi postupne to cele príde.
 
Koho by ste si priali v semifinále viac - Donnu Vekičovú alebo Martu Kosťukovú?
Je to asi jedno. Ani s jednou som v poslednej dobe nehrala. Obe sú na tom podobne rebríčkovo aj výsledkami. Uvidíme.
 
Opäť vám fandila Petra Vlhová, dnes sa k nej pridal ďalší olympijský víťaz Matej Tóth. Vás od istoty medaily delí už len jedna výhra. Začínate v tomto smere pociťovať aj nejaký tlak?
Doteraz som si to nepripúšťala. Každý zápas, ktorý som vyhrala, som si hovorila, že je to super. Ľudia budú doma pozerať, mať zážitok z dobrého tenisu, no teraz je už trochu ťažké na to nemyslieť. Už len to, že som medzi najlepšou štvorkou je výborne. Som rada, že mi fandila aj Peťa, že vidí úplne iný šport, takže to je podľa mňa super.
Odporúčame z TIVI.sk