Pozrite sa, čo písali v Česku pred Schmiedlovej zápasom: Bratia, tak toto vám nevyšlo!

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová (29) senzačne postúpila už do semifinále olympijského turnaja, keď vo štvrťfinálovom stretnutí ...
  • Zdroj: TASR/AP

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová (29) senzačne postúpila už do semifinále olympijského turnaja, keď vo štvrťfinálovom stretnutí zdolala Češku Barboru Krejčíkovú (28).

FOTOGALÉRIA: Anna Karolína Schmiedlová

"Krejčíková už má desať víťazstiev v rade. Diaľnica k medaily," písali Česi pred súbojom so Schmiedlovou a boli si istí, že rodáčka z Brna poľahky prejde cez Slovenku, ktorej výkony v Paríži označili za nevýrazné.

Schmiedlová opäť vylepšila slovenské singlové tenisové maximum v ére samostatnosti, Dominika Cibulková postúpila na OH 2008 v Pekingu do osemfinále rovnako ako Karina Cíleková Habšudová na OH 2000 v Sydney a na OH 1996 v Atlante.

Za éry ČSSR vybojoval Miloslav Mečíř na OH 1988 v Soule zlatú medailu vo dvojhre a bronzovú vo štvorhre po boku Milana Šrejbera.

Naši susedia z Českej Republiky však Schmiedlovej pred zápasom veľké šance nedávali a riešili, na koho Krejčíková narazí v ďalšom kole:„Krejčíkovú vo štvrťfinále navyše čaká nevýrazná Slovenka Schmiedlová, ktorá nečakane vyradila finalistku French Open aj Wimbledonu Talianku Paoliniovú. V prípadnom semifinále sú tu potom opäť hrateľné Vekičová alebo Kosťuková,“ vyjadril sa na adresu slovenskej reprezentantky český denník blesk.cz.

Jej semifinálovou súperkou bude vo štvrtok víťazka súboja medzi Chorvátkou Donnou Vekičovou a Ukrajinkou Martou Kosťukovou.

Slovenská reprezentantka v športovej streľbe Zuzana Rehák-Štefečeková po kvalifikácii trapu.
Rehák Štefečeková neobháji zlato: Príliš veľa chýb pochovalo finálovú nádej Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk