Schmiedlová po historickom úspechu na OH: Je to jedna z najväčších výhier v mojom živote!

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová sa prebojovala už do štvrťfinále dvojhry na olympijskom turnaji v Paríži.

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová sa prebojovala už do štvrťfinále dvojhry na olympijskom turnaji v Paríži.

Fotogaléria

V osemfinále vyradila na dvorcoch areálu Roland Garros štvrtú nasadenú Talianku Jasmine Paoliniovú po trojsetovej bitke 7:5, 3:6, 7:5 a dosiahla životný úspech.

Stretnutie bolo pre obe hráčky mimoriadne vyčerpávajúce najmä kvôli náročným podmienkam. „Bolo to extrémne náročné. Dnes je veľmi teplo a boli to ťažké podmienky na veľmi veľkom kurte, no nakoniec som to zvládla a má to pre mňa obrovskú cenu. Je to jedna z najväčších výhier môjho života proti hráčke z najlepšej svetovej desiatky, ktorá má tento rok výborné výsledky“ povedala našim redaktorom po zápase Anna Karolína Schmiedlová.

Slovenská tenistka pritom v závere duelu zvládla mimoriadne náročný moment, keď za nepriaznivého stavu 5:4 nedovolila súperke rozhodnúť a zobrala jej podanie. „Na tomto turnaji sú trochu kratšie pauzy, takže som v týchto momentoch príliš nepremýšľala, bola som rada, že sa stíham napiť,“ spomínala na dramatické chvíle.

„Keď súperka pokazila prvú loptu, cítila som, že to ešte môžem skúsiť otočiť, našla som nejaké posledné sily a na svoje pomery som hrala dosť odvážne, takže som rada že to vychádzalo,“ dodala slovenská reprezentantka.

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová postúpila do štvrťfinále olympijského turnaja.
Takto sa bojuje za Slovensko! Schmiedlová na pokraji síl zdolala favorizovanú Paoliniovú Zobraziť článok

Schmiedlová v jednom momente zápasu poriadne vystrašila fanúšikov, keď pri jednej z výmen spadla na zem. „Takých momentov už mám celkom dosť a občas spadnem zo zúfalstva alebo kvôli tomu, že už nevládzem držať rovnováhu. Bolo mi len teplo, no nezranila som sa ani nič podobné,“ vysvetlila.

29-ročná tenistka je zverenkyňou trénera Miloslava Mečířa, ktorý trénoval také slovenské hviezdy ako napríklad Dominiku Cibulkovú či Danielu Hantuchovú. Práve Schmiedlová to však zo všetkých jeho zverencov dotiahla na olympijskom turnaji najďalej.

„Je to pre mňa obrovský úspech, pretože takto ďaleko som na tých veľkých turnajoch ešte nebola. Porazila som hráčky, ktoré sú v rebríčku oveľa vyššie ako ja a veľmi si to cením. Som v najlepšej osmičke sveta, to už pre mňa niečo znamená,“ hovorí Schmiedlová.

Na snímke slovenská vodná slalomárka Zuzana Paňková pádluje na trati v prvej kvalifikačnej jazde.
Dve čisté jazdy: Paňková pri svojom debute na OH zabojuje o medaily! Zobraziť článok

„Myslím si, že je to celkom iný zážitok aj pre ľudí doma, ktorí tú olympiádu vnímajú viac ako iné turnaje. Teším sa kvôli trénerovi, fanúšikom aj rodine a znamená to pre mňa veľa,“ tešila sa z obrovského úspechu.

Napriek tomu, že osemfinálové stretnutie bolo pre našu hráčku veľmi vyčerpávajúce, veľa priestoru na oddych na olympijských hrách nemá. „Hrá sa tu každý deň a nemáme veľa času, ešte pôjdem asi na fyzio a keď sa trochu schladím a najem, tak už asi veľa času neostane. Verím však, že po skončení olympiády si oddýchnem,“ dodala na záver. 

Krejčíková si vo štvrťfinále zmeria sily s českou reprezentantkou Barborou Krejčíkovou (28), ktorá sa v ženskom svetovom rebríčku aktuálne nachádza na desiatom mieste.

Na snímke slovenský vodný slalomár Jakub Grigar.
Grigar bude obhajovať striebro z Tokia: Postup si zabezpečil už v prvej jazde Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk