Zuzana Rehák Štefečeková o svojej výbave: Neuveríte, koľko stála jej puška!

Úspešná strelkyňa Zuzana Rehák Štefečeková (40) si počas prvého dňa kvalifikácie výrazne skomplikovala postup do finále.

Úspešná strelkyňa Zuzana Rehák Štefečeková (40) si počas prvého dňa kvalifikácie výrazne skomplikovala postup do finále.

Fotogaléria

Ak chce teda dnes na olympijskej strelnici v meste Chateauroux obhajovať v disciplíne trap zlatú medailu z Tokia, musí zabrať i mať šťastie. K tomu by jej mala pomôcť aj výbava. Rodáčka z Nitry denníku Nový Čas predstavila svoju zbraň a ukázala aj maskota, ktorého má počas pretekov.

Pre rodáčku z Nitry je olympiáda v Paríži už štvrtou v doterajšej kariére. Na predošlých troch účastiach pod piatimi kruhmi zakaždým získala cenný kov - v Pekingu 2008 a Londýne 2012 zhodne striebro a v Tokiu 2021 zlato. „Obhajobu zlata sa snažím neriešiť. Beriem to tak, že idem na ďalšie preteky. Všetky baby, ktoré tam budú štartovať, budú chcieť vyhrať rovnako ako ja. Štartujeme z rovnakej čiary, či som obhajkyňa, alebo som tam prvýkrát,“ uviedla Zuzana.

Nášmu denníku predstavila aj svoju zbraň, ktorú má vyrobenú na mieru a stojí okolo 25-tisíc eur. „Puška je presne tá istá, s ktorou som získala zlato v Tokiu. Ako talizman som si na nej nechala nálepku z týchto hier z technickej kontroly. Ide o brokovú kozlicu, ktorá váži 4,5 kilogramu a je vyrobená na mieru. Počas kvalifikácie používam na terče dva náboje, vo finále už iba jeden. Túto pušku mám už päť rokov, takže má odstrieľaných asi 125-tisíc nábojov (smiech).“

Počas pretekov musí mať na hlave šatku, ktorú používa od roku 2005, a aj slúchadlá v slovenských farbách, kde má aj svoje meno. „Mám tam nakreslený aj Kriváň, ktorý mi je veľmi blízky. A mám aj špeciálne štuple do uší,“ prezradila naša strelkyňa, ktorá má na veste ešte jeden talizman. „Je to maskot z londýnskej olympiády 2012. Ani neviem, ako sa volá, rovnakého má aj môj synovec. On ho žmolí, keď ma sleduje, a ja ho mám stále na pretekoch.“

Schmiedlová po historickom úspechu na OH: Je to jedna z najväčších výhier v mojom živote! Zobraziť článok

Malá šanca

Zuzana včera vstúpila do kvalifikácie. V prvých troch položkách netrafila spolu až 7 asfaltových holubov (23 + 24 + 21). Priebežne je 24., pričom stráca na postup až 5 zásahov. Dnes ráno strieľa zvyšné dve kvalifikačné položky. Šesťčlenné finále bude o 15.30 hod.

Puška v číslach

Cena - 25 000 eur

Hmotnosť - 4,5 kg

Počet vystrieľaných nábojov - 125 000

Dĺžka - 120 cm

Rok výroby - 2019

Radosť Dávida po expresnom góle.
Hanckov životný prestup sa výrazne komplikuje: Feyenoord označil ponuku Atlética za urážku! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk