Trnavčania sa pred odvetou so Sarajevom netešili už 302 minút: Dajú konečne gól?

Za predpokladu, že sa ne­chcú spoliehať až na pokutové kopy, budú musieť futbalisti Spartaka Trnava dať konečne v novej sezóne gól, inak ...

Za predpokladu, že sa ne­chcú spoliehať až na pokutové kopy, budú musieť futbalisti Spartaka Trnava dať konečne v novej sezóne gól, inak môžu na 3. predkolo Konferenčnej ligy zabudnúť.

Fotogaléria

Už dnes hostia v domácej odvete 2. predkola FK Sarajevo, pričom z Bosny a Hercegoviny si doniesli bezgólovú remízu. Pozor si budú musieť dať aj na kapitána súpera, ktorým je bývalá hviezda Trenčína Hamza Čatakovič (27).

 

Výsledok 0:0 z minulého štvrtka zopakovali Trnavčania aj v nedeľu v prvom ligovom kole, keďže si doma podelili body s Trenčanmi. Ak by sme pripočítali aj prípravné duely, nedali gól už 302 minút!

Spartak nutne potrebuje zlepšiť nielen efektivitu. V Sarajeve bol v prvom polčase pasívny, a hoci po zmene strán pridal, za celých 90 minút nevystrelili jeho hráči na bránku.

„Podľa vývoja zápasu je remíza pre nás dobrá a verím, že domáci duel bude vyzerať úplne inak,“ povedal tréner Michal Gašparík ml. (42). Strely na bránu sa jeho zverenci nedočkali ani v prvom polčase ligového duelu s Trenčínom, no po zmene strán prišiel zlepšený výkon aj s dostatkom šancí, chýbalo však to najdôležitejšie, čiže gól.

Odveta proti Sarajevu sa hrá už v stredu, tak­že Trnavčania mali o deň menej na regeneráciu, čo je pri zdravotných problémoch v kádri komplikácia. Navyše súper sa mohol sústrediť na zápas v Trnave, keďže tamojšia liga sa začína až v auguste.

 Lezana Placetteová a Alexia Richardová vymenili bikiny za šortky.
Plážové volejbalistky odhodili bikiny: Francúzky vzbudili na tribúne pozornosť! Zobraziť článok

„Je to trochu zmena. Starajú sa však o nás traja výborní fyzioterapeuti, ktorí nás dajú dokopy. Máme výživové prípravky, chalani hneď po zápase s Trenčínom išli do studenej vody, myslím si, že kondične sme na tom veľmi dobre a nebude problém. Musíme hrať tak ako druhý polčas s Trenčínom nátlakový futbal. Postup je v našich silách,“ pripojil kapitán Martin Mikovič (33).

Postupujúceho čaká v 3. predkole zdolaný z dvojice Wisla Krakov - Rapid Viedeň (prvý zápas 1:2).

Prekážkou exhviezda Trenčína

Hamza Čatakovič odohral pod Čákovým hradom 4 sezóny. V našej lige odohral 104 zápasov a strelil 39 gólov.

2. predkolo KL

Trnava - Sarajevo

dnes o 20.30 hod.

PP STVR Dvojka

Americká gymnastka Simone Bilesová.
Ostrá kritika Američaniek na parížsku olympiádu: Čo sa im nepáči na jedle? Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk