Bronzový Beňuš i piaty Tury to roztočili, nechýbal ani prezident: Za olympiádu dostanú tisíce eur!

Párty, ako sa patrí! Slovensko prežilo v Paríži bujarý pondelok. Oslavovalo sa po tom, ako vodný slalomár Matej Beňuš (36) skončil na ...

Párty, ako sa patrí! Slovensko prežilo v Paríži bujarý pondelok. Oslavovalo sa po tom, ako vodný slalomár Matej Beňuš (36) skončil na olympiáde v C1 tretí a krátko siahal na bronz aj skejtbordista Richard Tury (31). Ale aj piatym miestom v disciplíne street sa výrazne zapísal do histórie nášho športu.

Fotogaléria

Parádna atmosféra v Slovenskom dome sa pretiahla do nočných hodín a obaja úspešní olympionici ukázali, že sa dokážu zabávať ako majstri. 

Naši hrdinovia pár hodín po cennom úspechu zamierili oslavovať do Slovenského domu, kde ich čakali desiatky nadšených fanúšikov na čele s prezidentom Petrom Pellegrinim (48).

Beňuš dorazil s manželkou Ivanou a s najstarším synom Simonom o 21.30 hod., pričom ich privítal mohutný jasot. Hneď sa pobral na pódium, kde sa okrem darčeka v podobe torty z rúk prezidenta Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV) Antona Siekela dočkal aj vytúženého piva.

Hladný a smädný

Na to si totiž už dlhšie robil chuť, pričom keď dostal do rúk pohár zlatistého moku, oči mu žiarili podobne ako pri preberaní bronzovej medaily. „Konečne po štyroch hodinách od mojej finálovej jazdy som si dal prvé pivo. Navyše som ani nejedol, tak som bol veľmi hladný, preto som si k večeri dal ďalšie pivo,“ prezradil už dvojnásobný olympijský medailista.

Na večeru v spoločnosti rodiny a realizačného tímu si doprial okrem ďalších pohárov piva aj hubové ragú a panenku s omáčkou a so zapekanou kašou.

Slovan Bratislava nastúpil na odvetný zápas predkola Ligy majstrov proti slovinskému celku NK Celje.
Fantastický úvod: Záložník Slovana predviedol v odvete proti Celje famózny priamy kop! Zobraziť článok

Jedno aj pred finále

Tury si vychutnal bryndzové halušky a podobne ako Matej si dal aj pivo na oslavu. No ním sa posilnil už aj pred súťažou. „Musím sa priznať, že mám taký rituál, že pred pretekmi si večer dám pivečko (smiech). Tak to bolo aj teraz v Paríži, že som si v nedeľu večer jedno dal, pretože sa nechcem stresovať. To pivo ma dokáže upokojiť,“ pripojil rozjarene s tým, že jedno nealkoholické šupol do seba rovno aj pred finále.

Zaslúžené odmeny

Za bronz získal Beňuš od SOŠV odmenu 40-tisíc eur. Tury si za piate miesto vyjazdil 18-tisíc eur. „To vážne? To som ani nevedel. Budem si ich užívať. Hoci nie som nejaký materialista,“ uviedol prekvapene skejtbordista.

Keď Richard zbadal v hľadisku pri olympijskom skejtparku prezidenta, veľmi ho to potešilo i povzbudilo. „Vravel som si - paráda. Ty vole, to je veľká vec, že nešiel kuknúť na Mateja Beňuša, ale na skejtbordistu. Hovorím si, že poďme, prezident, ideme na to. Zdieľal ma na instagrame a zrazu mi pribudlo 5-tisíc fanúšikov. Aj sme sa spolu bavili a povedal, že ho môj šport zaujal,“ povedal najlepší Európan v disciplíne street.

Radosť Dávida po expresnom góle.
Hanckov životný prestup sa výrazne komplikuje: Feyenoord označil ponuku Atlética za urážku! Zobraziť článok

Dokonca by ho rád aj naučil nejaké triky na doske. „Nie je absolútny problém. Nech sa mi pán prezident ozve a pokojne si pôjdeme spolu zajazdiť. Kľudne mu aj darujem svoj skejt,“ dodal skromný rodák z Košíc. Súťažil s obyčajným skejtbordom, ktorý si kúpil v obchode za 150 eur, no napriek tomu sa šokujúco zaradil medzi najlepších na svete.

Pri prezliekaní trička predviedol Matej Beňuš vyšportovanú postavu a dokonalý „pekáč buchiet“ na bruchu. Okrem tetovania na ramene s motívom kompasu a ďalekohľadu prekvapil aj pírsingom na ľavej bradavke.

Schmiedlová po historickom úspechu na OH: Je to jedna z najväčších výhier v mojom živote! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk