Paňkovej skvelý olympijský debut: Prvá kvalifikačná jazda bez trestných sekúnd

Slovenská vodná slalomárka Zuzana Paňková úspešne zvládla svoj olympijský debut. V prvej kvalifikačnej jazde v disciplíne C1 obsadila ...
  • Zdroj: TASR

Slovenská vodná slalomárka Zuzana Paňková úspešne zvládla svoj olympijský debut. V prvej kvalifikačnej jazde v disciplíne C1 obsadila 4. priečku, keď si nepripísala ani jednu trestnú sekundu a od najrýchlejšej Češky Gabriely Satkovej mala odstup 3,83 sekundy.

FOTOGALÉRIA: Zuzana Paňková

Devätnásťročná vlajkonosička slovenskej výpravy si tak vytvorila výborný základ pre postup do semifinále, kam sa dostane 18 najlepších z 21 pretekárok z oboch kvalifikačných jázd. V kvalifikácii išla s istotou a zvládla obe náročné pasáže, nejaký čas síce stratila v dolnej časti kanála, no tréner Peter Murcko bol s jej výkonom spokojný.

Slovenská reprezentantka v športovej streľbe Zuzana Rehák-Štefečeková počas kvalifikácie v disciplíne trap na XXXIII. letných olympijských hrách 2024 vo francúzskom meste Chateauroux
Cesta za obhajobou zlata bude zložitá: Rehák Štefečekovej vôbec nevyšiel úvodný deň kvalifikácie Zobraziť článok

"Ja som veľmi spokojný, Zuzka splnila všetko, čo sme si predsavzali. Nebola tam žiadna výrazná chyba až na bránku devätnásť, tam sa nepodaril ten valec. Druhá jazda bude v úspornejšom režime, vonku je 33 stupňov a ja potrebujem, aby bola Zuzana pripravená najmä na zajtrajšok," povedal Murcko pre TASR.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk