Slafkovský o olympijskej kvalifikácii: Chcem hrať, ALE...

Slovenský hokejový útočník Juraj Slafkovský prehovoril o augustovej olympijskej kvalifikácii. Prezradil, že chce obliecť dres Slovenska ...
  • Zdroj: TASR

Slovenský hokejový útočník Juraj Slafkovský prehovoril o augustovej olympijskej kvalifikácii. Prezradil, že chce obliecť dres Slovenska a pomôcť vybojovať miestenku na OH 2026, je tu však jeden veľký otáznik.

FOTOGALÉRIA: Slafkovský sa dal na kajakárske preteky: Juraj, radšej zostaň len na ľade

Slovenskú hokejovú reprezentáciu čaká v závere augusta olympijská kvalifikácia. Postupne si v nej zmeria sily s Rakúskom, Maďarskom a Kazachstanom. Otázkou zostáva, či bude mať tréner Craig Ramsay aj nejaké posily zo zámoria. Jednotka draftu NHL z roku 2022 Juraj Slafkovský potvrdil, že má záujem reprezentovať a pomôcť vybojovať olympijskú miestenku pre slovenský tím.

Chce hrať v olympijskej kvalifikácii

"Som pripravený reprezentovať svoju krajinu v olympijskej kvalifikácii, ale toto rozhodnutie nezávisí odo mňa. Vedenie Montrealu Canadiens rozhodne, či sa budem môcť zúčastniť. Oni musia povedať, ako to vidia," cituje Slafkovského Tomáš Prokop z Denníka Šport na sociálnej sieti X. 

Na autogramiáde bol taký dlhý rad, že na každého ani nevyšlo.
Slafkovský sa dal na kajakárske preteky: Juraj, radšej zostaň len na ľade Zobraziť článok

Slafkovský potvrdil, že už je v plnej letnej príprave na budúcu sezónu. Spestril si ju návštevou olympijského festivalu v Bratislave. V rámci tohto podujatia si vyskúšal kanoistiku. Pri pretekoch s bývalým triatlonistom Richardom Vargom sa prevrhla jeho loď a Slafkovský predviedol ukážkového "eskimáka". "Bolo to pekné, ale podcenil som to a skončilo to tak, že som sa okúpal. Ale bol to zmena. Bolo to náročné na rovnováhu a získate rešpekt pre kanoistami, keď vidíte, ako to vedia ovládať, obzvlášť v divokej vode. Vyštartujete a voda vás odnesie na druhú stranu, nie je to vôbec jednoduché. Je to ťažký šport," reagoval Slafkovský.

Príprava v plnom prúde

Slovenský útočník prezradil, že v rámci svojej prípravy už chodí niekoľkokrát do týždňa aj na ľad, zaraďuje tiež doplnkové športy a až do hlavného predsezónneho kempu Montrealu Canadiens sa zostane pripravovať v domácich podmienkach. "Chodím plávať, užívam si hranie futbalu, golf. Pred štyrmi rokmi som vyskúšal dva tréningy MMA, to je všetko. Podobné veci do prípravy nezahŕňam. Verím, že je to vo mne aj bez toho. Už som v plnom tréningu. Každý deň chodím do telocvične a dva až štyrikrát týždenne chodím na ľad. Všetko je podľa harmonogramu. Pravdepodobne nebudem cestovať do Kanady až do septembrového kempu. Tak sme sa dohodli s vedením tímu," prezradil Slafkovský svoje plány na najbližšie obdobie.

Dokázať, že si desiatky miliónov dolárov zaslúži

Má za sebou skvelú druhú sezónu v zámorskej profilige. Dostal sa do prvého útoku, strelil dvadsať gólov a nazbieral 50 bodov v 82 zápasoch. Ukazuje, že z neho môže vyrásť veľká hviezda a v Montreale sú si toho veľmi dobre vedomí. Preto začiatkom júla predložili Slafkovskému lukratívny osemročný kontrakt v celkovej hodnote 60,8 mil. dolárov. Slovenský útočník urobí všetko čo vie, aby dokázal, že si tieto peniaze skutočne zaslúži. "Z nového kontraktu som šťastný. Nejako hlbšie som sa nad tým nezamýšľal. Možno to príde neskôr. Predovšetkým musím všetkým dokázať, že si tie peniaze zaslúžim. Máme dlhodobý plán, v blízkej budúcnosti chceme podávať lepšie výkony," dodal odhodlane.

Pezzetta (vpravo) je Slafkovského spoluhráč v útoku Canadiens.
Slafkovského spoluhráč z Canadiens sa sťažuje: Dane v Montreale sú šialené! Zobraziť článok

Program slovenskej reprezentácie v olympijskej kvalifikácii:

29.8. o 18:00 hod. SLOVENSKO - Rakúsko

30.8. o 18:00 hod. Maďarsko - SLOVENSKO

1.9. o 18:00 hod. SLOVENSKO - Kazachstan

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk