Obrovský škandál: Poľská futbalová hviezda čelí vážnemu obvineniu!

Poľský futbalový útočník Robert Lewandowski (35), ktorý aktuálne pôsobí v španielskom klube FC Barcelona, má na krku závažné obvinenie.

Poľský futbalový útočník Robert Lewandowski (35), ktorý aktuálne pôsobí v španielskom klube FC Barcelona, má na krku závažné obvinenie.

Fotogaléria

Politologička a doktorka Barbara Mrozinská, ktorá pracovala na lodžskej univerzite prostredníctvom sociálnych sietí uviedla, že Lewandowski si mal kúpiť vysokoškolský diplom.

Útočník, ktorý odohral väčšinu svojej kariéry v Bayerne Mníchov, studoval na vysokej škole 13 rokov. V roku 2017 získal bakalársky titul a v roku 2020 sa na varšavskej Vysokej škole športového vzdelávania dopracoval až k magisterskému titulu. V poslednej dobe sa však začínajú vynárať dôkazy s jeho prepojením na profesora, ktorý je podozrivý z obchodovania s diplomami.

Ak by sa obvinenia voči poľskému ostrostrelcovi potvrdili, hrozil by mu trest pobytu za mrežami v dĺžke od troch mesiacov až do piatich rokov.

"Robert Lewandowski si kúpil diplom na súkromnej univerzite v Lodži. Píšem to s plnou zodpovednosťou, pretože u mňa 'zložil' dve skúšky. O všetkom som sa dozvedela počas rokovaní ako svedkyňa v tomto ohavnom prípade," vyjadrila sa Mrozinská.

Matej Beňuš obsadil vo finále C1 tretie miesto a získal tak bronzovú medailu.
Fantastická správa: Slovensko má prvú medailu z Paríža! Zobraziť článok

Ani jeho spoluhráči však neveria, že by bol niečoho takého schopný. "Keď aféra vyšla na verejnosť, niekoľkokrát sme o tom žartovali. Nič však nie je potvrdené a bol by som veľmi prekvapený, keby to bola pravda. Neviem, prečo by to robil," vyjadril sa gólman Wojciech Szczesny v podcaste Wojewódzki Kedzierski.

"V reakcii na položené otázky by som vás chcel informovať, že v prípade týkajúceho sa Univerzity sociálnych vied v Lodži má Robert Lewandowski štatút svedka a v dohodnutom termíne odpovie na všetky otázky príslušných orgánov. Nemá čo skrývať a je v jeho vlastnom záujme, aby sa v rámci prebiehajúceho konania celá vec úplne objasnila,“ uviedol Kamil Gorzelnik, právnik Roberta Lewandowského.

Matej Beňuš postúpil do finále C1.
Beňuš bol po medailovom úspechu sebakritický: Predstaví sa aj na ďalšej olympiáde? Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk