Beňušova bronzová radosť! Slovenský vodný slalomár oslavoval polonahý

Slovensko sa dočkalo prvej medaily na parížskej olympiáde. Postaral sa o to vodný slalomár Matej Beňuš (36), ktorý získal bronzovú medailu ...
  • Zdroj: Martin Domok

Slovensko sa dočkalo prvej medaily na parížskej olympiáde. Postaral sa o to vodný slalomár Matej Beňuš (36), ktorý získal bronzovú medailu v C1.

FOTOGALÉRIA: Beňuš oslava bronzu

Vo finále bol dlho prvý, pričom pri viacerých pretekároch mal šťastie, že sa zaradili zaňho. Nakoniec ho dokázali prekonať iba dvaja, čo znamená, že po striebre z Ria 2016 získal svoju druhú olympijskú medailu.

Beňuš štartoval vo finále ako druhý a úvod zvládol bez problémov. Menšie zaváhanie mal na sedmičke, no celkovo predviedol výrazne istejšiu jazdu ako v semifinále. Zvládol aj bránku s číslom 16, ktorú ťukol v predchádzajúcej jazde. Trocha stratil na dvadsiatke, ale finišoval v nádejnom čase 97,03 s a bol v hre o medailu.

Jeho čas vo finále bol o 5,56 sekundy rýchlejší v porovnaní so semifinále a zároveň prvýkrát v Paríži nezaznamenal dotyk počas jazdy. „Vypálilo to asi najlepšie ako mohlo a je z toho bronz, aj keď v tej jazde boli ešte maličké rezervy,“ povedal krátko po pretekoch pre Nový Čas jeho tréner Matúš Hujsa (33).

„Som šťastný, že sa mi to podarilo, keďže v Tokiu som trochu zlyhal. A hoci som urobil vo finále nejakú chybu, aj tak by to nestačilo na zlato, keďže domáci Gestin bol jasne najlepší. V cieli som bol síce nervózny, ale vyšlo to. Každá medaila je úspech. Som šťastný, že náš vodný slalom je stále úspešný,“ povedal Beňuš s tým, že vo finále panovala asi najlepšia atmosféra, akú ich šport zažil.

Lewandowski dokázal skórovať.
Obrovský škandál: Poľská futbalová hviezda čelí vážnemu obvineniu! Zobraziť článok

Štartovať pred 15-tisícovou kulisou vo finále OH chcelo podľa slov jeho trénera hlavne pevné nervy, aby sa to celé ustálo. „Finále bolo skutočne nabité. Som nesmierne šťastný aj za Maťa, pretože viem, koľko tomuto úspechu obetoval. Po poslednej olympiáde to bola aj pre mňa, aj celý realizačný tím výzva, aby sme mohli doniesť z Paríža medailu,“ pripojil tréner, ktorý sa aktívne venuje aj behu.

Hoci o tom podľa svojich slov veľmi nerozprával, vedel, že Beňuš pri svojej výkonnostnej stabilite na to má. „Vodný slalom je ale nevyspytateľný, treba bojovať až do poslednej bránky. Predpokladám, že si ako oslavu spolu dáme nejakú dobrú večeru. Je tu aj celá Maťova rodina, takže si to určite všetci užijeme,“ dodal Hujsa. V ére samostatnosti je to 16. vodnoslalomárska olympijská medaila pre SR.

Finále C1

1. Nicolas Gestin (Fr.) 91,36 s (0)

2. Adam Burgess (V. Brit.) +5,48 (0)

3. Matej BEŇUŠ (SR) +5,67 (0)

4. Sideris Tasiadis (Nem.) +5,91 (0)

5. Miquel Trave (Šp.) +6,56 (2)

Matej Beňuš obsadil vo finále C1 tretie miesto a získal tak bronzovú medailu.
Fantastická správa: Slovensko má prvú medailu z Paríža! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk