Beňuš bol po medailovom úspechu sebakritický: Predstaví sa aj na ďalšej olympiáde?

Vodný slalomár Matej Beňuš (36) vybojoval pre Slovensko prvú medailu z letných olympijských hier 2024 vo francúzskom Paríži.
  • Zdroj: TASR

Vodný slalomár Matej Beňuš (36) vybojoval pre Slovensko prvú medailu z letných olympijských hier 2024 vo francúzskom Paríži.

FOTOGALÉRIA: Beňuš bronzová jazda a ceremoniál

Olympijskú radosť si tak zopakoval po 8 rokoch, keďže svoju poslednú medailu na tomto veľkom športovom sviatku si vybojoval v roku 2016 na OH v Riu de Janeiro.

"Cítim sa veľmi dobre, som šťastný. Bolo to dneska veľmi tesné a veľmi dobré výkony. Som rád, že sa mi to podarilo zopakovať," povedal Beňuš našim reportérom bezprostredne po veľkom úspechu. "Na štarte som bol uvoľnený až moc, až prekvapený som bol. V cieli to bolo nepríjemné čakanie," opísal dramatické momenty.

Matej Beňuš odštartoval svoju finálovú jazdu ako druhý v poradí, čo mu viac než vyhovovalo. "Mne sa najlepšie útočí zo zadu. Súperov znervózni ten čas a ja mám také príjemnejšie čakanie." Po svojej jazde zažil na horúcom kresle viacero krušných momentov, pričom nebyť 50 sekundovej penalizácie jedného zo slovinských pretekárov, o ktorej rozhodli arbitri, slovenský reprezentant by medailu nezískal."Akože, potešilo ma to," dodal so smiechom.

Napriek tomu, že medailový úspech Beňuša veľmi tešil, bol si vedomý, že vie predviesť ešte lepšiu jazdu. "Vedel som ísť ešte rýchlejšie, ale naozaj tá trať bola náročná. Určite to nebola moja životná jazda. Ťažko sa to porovnáva lebo na iných pretekoch viem ísť rýchlejšie, ale teraz tu bolo veľké teplo, ťažká trať a obrovský tlak olympijského finále," spomenul rozhodujúce faktory.

Matej Beňuš obsadil vo finále C1 tretie miesto a získal tak bronzovú medailu.
Fantastická správa: Slovensko má prvú medailu z Paríža! Zobraziť článok

Na otázku ako vyzerala jeho príprava pred finálovou jazdou odpovedal veľmi jednoducho. "Tam sa snažím úplne vyprázdniť hlavu a tam robím dychové cvičenie." Po napätých pretekoch samozrejme nasledoval ceremoniál, pričom svoje myšlienky počas týchto momentov opísal Matej Beňuš s humorom:  "Neviem, pozeral som na vlajku ako vlaje. Nemyslel som na nič."

Na záver rozhovoru oznámil 36-ročný vodný slalomár správu, ktorou určite potešil všetkých fanúšikov. Pravdepodobne skúsim ešte ďalšiu olympiádu. Som ešte stále mladý 29-ročný chlap," podotkol s úsmevom.

Na snímke slovenský skejtbordista Richard Tury počas finále streetu.
Úctýhodný výkon: Richard Tury siahal vo finále streetu na medailu! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk