Fantastická správa: Slovensko má prvú medailu z Paríža!

Slovenský vodný slalomár Matej Beňuš získal na OH v Paríži bronzovú medailu v C1.

Slovenský vodný slalomár Matej Beňuš získal na OH v Paríži bronzovú medailu v C1.

Fotogaléria

Vo finále skončil tretí so stratou 5,67 sekundy na domáceho Nicolasa Gestina. Striebro patrí Britovi Adam Burgessovi (+5,48).

Pre Slovensko je to prvý cenný kov v Paríži, Beňuš má v zbierke v rovnakej disciplíne aj olympijské striebro z Ria de Janeiro 2016.

Beňuš štartoval vo finále ako druhý a úvod zvládol bez problémov. Menšie zaváhanie mal na "sedmičke", no celkovo predviedol výrazne istejšiu jazdu ako v semifinále. Zvládol aj bránku s číslom 16, ktorú ťukol v predchádzajúcej jazde. Trocha stratil na "dvadsiatke", ale finišoval v nádejnom čase 97,03 s a bol v hre o medailu.

Jeho čas vo finále bol o 5,56 sekundy rýchlejší v porovnaní so semifinále a zároveň prvýkrát v Paríži nezaznamenal dotyk počas jazdy.

Matej Beňuš obsadil vo finále C1 tretie miesto a získal tak bronzovú medailu.
Fantastická správa: Slovensko má prvú medailu z Paríža! Zobraziť článok

V ére samostatnosti je to 16. vodnoslalomárska olympijská medaila pre SR. Na OH 2020 v Tokiu skončil Beňuš šiesty. Slovensko nemalo v C1 mužov zastúpenie na pódiu v histórii modernej samostatnosti len pred troma rokmi v Tokiu.

Pri premiére v Atlante 1996 sa Martikán tešil zo zlata, o štyri roky neskôr získal v Sydney striebro a v Atenách 2004 ho zopakoval. V Pekingu 2008 opäť zvíťazil a v Londýne 2012 pri svojej piatej olympijskej účasti bronzom skompletizoval zbierku.

Zaľúbenci si pri tom ešte nedávno spolu užívali priamo na ihrisku po zisku titulu Španielska na Eure.
Yamala mala podvádzať priateľka! Usvedčil ju TENTO záber v priamom prenose? Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk