Sklamanú Mintálovú pobúrila otázka novinára: TOTO sa ma pýtate? Nie je to najvhodnejšie!

Kajakárka Eliška Mintálová netajila po tom, čo sa jej rozplynul olympijský medailový sen v Paríži, obrovské sklamanie. Navyše ju poriadne ...
  • Zdroj: TASR/Michal Svítok

Kajakárka Eliška Mintálová netajila po tom, čo sa jej rozplynul olympijský medailový sen v Paríži, obrovské sklamanie. Navyše ju poriadne nahnevala jedna z otázok novinárov.

FOTOGALÉRIA: Mintálová sa po finálovej jazde rozplakala: Ťažko sa mi to hodnotí!

Slovenská kajakárka Eliška Mintálová netajila obrovské sklamanie po tom, čo v nedeľňajšom finále spravila veľkú chybu na prvej bránke a rovnako ako pred troma rokmi v japonskom Tokiu skončila aj v Paríži deviata. Medailový sen sa jej rozplynul a samozrejme, netajila obrovské sklamanie. "Dotyk na prvej bráne nikdy nepoteší. Zachovala som si chladnú hlavu a ďalej bola koncentrovaná. Zvládla som krásne prvú „erku“ a pekne mi to kĺzalo aj ďalej. Lenže na sedmičke ma spláchlo znova. Urobila som tu chybu aj v semifinále. Mrzí ma najviac, lebo som sa jej chcela vyvarovať a nepodarilo sa mi to," netajila Mintálová sklamanie v rozhovore pre Športweb.

Olympijské kruhy
Zhýralá olympijská párty: Divoké orgie, ovracané vlasy a išlo aj o život! Zobraziť článok

Vicemajsterku sveta z Londýna 2023 mrzelo najmä to, že napriek tomu, že od olympiády v Tokiu odviedla obrovský kus roboty v tréningovom procese a nazbierala cenné skúsenosti, nedokázala to pretaviť do lepšieho výsledku. "V Tokiu som bola neskúsená, navyše som tam išla so zlomeným palcom. Byť vo finále za takých okolností bol obrovský úspech. Vtedy som nedokázala ani trénovať. Teraz je to úplne inom. Mám za sebou kopec roboty aj výsledky a som aj v lepšej forme, ale nepretavila som to do úspechu. Prechádzala som si to aj s mojou mentálnou koučkou. Som už skúsenejšia pretekárka. Lenže aj na majstrovstvách sveta 2023 v Londýne som ťukla hneď v úvode – tretiu bránku. Nakoniec som bola v cieli druhá a z manka štyroch sekúnd som sa vytiahla. Veľmi ma to mrzí."

Mintálovú nahnevala novinárska otázka

Na Eliške Mintálovej bolo viditeľné obrovské sklamanie a pretavilo sa aj do jej podráždenej reakcii na otázku smerujúcu k ďalšiemu štvorročnému olympijskému cyklu. "Ešte sa ani neskončila olympiáda a už sa ma pýtate na ďalší štvorročný cyklus. To je veľmi zvláštne… Opýtajte sa ma o pol roka. Nie je to najvhodnejšia otázka. Čaká ma ešte kajak kros. Je to úplne nová disciplína, nemám v nej skúsenosti. Nedávam si nejaké veľké ciele. Rada by som podala čo najlepší výkon. Na úspech v nej však potrebujete obrovské šťastie. Dám do toho maximum."

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk