Slafkovský sa dal na kajakárske preteky: Juraj, radšej zostaň len na ľade

Vzácna návšteva. Na Olympijský festival na bratislavskej Kuchajde prišla bývalá draftová jednotka NHL. Slovenský hokejista Juraj Slafkovský ...

Vzácna návšteva. Na Olympijský festival na bratislavskej Kuchajde prišla bývalá draftová jednotka NHL. Slovenský hokejista Juraj Slafkovský (20) tentoraz neukázal svoje hokejové zručnosti.

Fotogaléria

„Toľko ľudí sme tu ešte nemali,“ zahlásil moderátor Olympijského festivalu na bratislavskej Kuchajde, keď sa pozrel na rad, ktorý čakal na podpis od Juraja Slafkovského. Draftová jednotka NHL z roku 2022 sa spolu s triatlonistom Richardom Vargom (35) fotila s fanúšikmi. Niektorí stáli v rade aj hodinu. Nakoniec sa všetkým neušlo a sklamaní odchádzali domov.

Po autogramiáde stihli obaja aj krátku besedu na tému Šport a fanúšikovia. „Najviac sa mi páči heslo Fanúšik je super, nie súper,” priznal Juraj po podpísaní steny.

A hoci je aktuálne v príprave na novú hokejovú sezónu, nebránil sa ani zaujímavému súboju. S pádlom v ruke vyšiel na trať vodného slalomu proti Vargovi. „Juraj by sa mal zmestiť do kajaka. Nosnosť nebude problém, horšie to bude s tými bokmi,” vyhlásila olympionička Jana Dukátová (41), keď mu pomáhala posadiť sa do lode.

Podarilo sa, aj keď v prvej lodi mu zatekalo a celý mokrý ju musel vymeniť. Kompletne mokrý bol nakoniec aj tak. Pri prejazde jednou bránou sa snažil prejsť ju len hlavou a v kajaku sa prevrátil. Eskimák ako z učebnice a fanúšikovia na chvíľu stíchli. Nakoniec sa dostal spod lode a premočený preteky po reštarte dokončil. „Myslel som si, že to bude ľahšie, ale potom som sa do toho dostal,“ pre Šport24.sk svoje vodnoslalomárske začiatky Slafkovský.

Slovenský hokejový brankár Adam Húska bude po dvoch sezónach meniť dres. 
Slovenský brankár odmietol predĺženie zmluvy v KHL: Šušká sa o návrate do NHL! Zobraziť článok

Na snímke slovenskí futbaloví reprezentanti zľava kapitán tímu Milan Škriniar a Dávid Hancko.
Krachne nášmu reprezentantovi životný prestup?! Hancko prelomil mlčanie Zobraziť článok

Slovenský reprezentant v športovej streľbe Juraj Tužinský.
Náš reprezentant totálne nezvládol rozhovor: Nebudem sa vyjadrovať! Aha, čo prišlo potom Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk