Skejtbordista Tury o zmene v programe: Aspoň budem dlhšie na olympiáde

Počasie bolo proti a debut pod piatimi kruhmi sa mu odložil na dnes! Reč je o slovenskom skejtbordistovi Richardovi Turym (31), ktorý ...

Počasie bolo proti a debut pod piatimi kruhmi sa mu odložil na dnes! Reč je o slovenskom skejtbordistovi Richardovi Turym (31), ktorý mal v sobotu štartovať na olympiáde v Paríži vo svojej disciplíne street. Vo francúzskej metropole však intenzívne pršalo a organizátori museli urobiť prvú zmenu v programe.

Fotogaléria

Kvalifikácia streetu mala pôvodne v Urban parku na parížskom námestí Place de la Concorde odštartovať s 22 účastníkmi v sobotu o 12.00 hod. Finále bolo na programe o päť hodín neskôr. Počasie však plány organizátorov zmenilo. „Je to dobré rozhodnutie, pretože na mokrom povrchu sa nedá jazdiť na skejtborde. Jednak to dobre nedrží a bolo by to aj nebezpečné,“ povedal Novému Času po verdikte organizátorov samotný Tury.

Na otázku, či ho preloženie pretekov nerozhodí, odvetil: „Niektorých skejtbordistov to môže vyviesť z rovnováhy, keďže boli v hlavách nastavení tak, že idú v sobotu. Mne to problém nerobí, aspoň budem o dva dni dlhšie na olympiáde. Teraz ma však mrzí to, že som nebol v piatok na otváracom ceremoniáli,“ pokračoval.

Náš skejtbordista využil dva dni voľna na oddych a vybavenie si formalít. „Musel som si prebukovať letenky. V sobotu som chcel ísť pozrieť aj nejaký šport, ale pršalo, tak som oddychoval,“ dodal košický rodák.

Slovenská vodná slalomárka Eliška Mintálová.
Mintálová sa po finálovej jazde rozplakala: Ťažko sa mi to hodnotí! Zobraziť článok

Španielsky tenista Rafael Nadal počas žrebu na olympijskom turnaji v Paríži.
Nadal pred súbojom s Djokovičom prekvapil: Bude krásne hrať proti rivalovi, ale... Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk