Olympionik Jakub Grigar je doslova na roztrhanie: Už len získať...!

O takýchto poctách sa mu ani nesnívalo! Dokonca sa v týchto úlohách necíti ani komfortne, ale zvláda to bravúrne. Reč je o kajakárovi ...
  • Zdroj: Martin Domok

O takýchto poctách sa mu ani nesnívalo! Dokonca sa v týchto úlohách necíti ani komfortne, ale zvláda to bravúrne. Reč je o kajakárovi Jakubovi Grigarovi (27), ktorý bude v tomto týždni obhajovať na olympiáde v Paríži striebornú medailu v disciplíne K1 z Tokia 2021.

FOTOGALÉRIA: Jakub Grigar

Ešte pred príchodom do dejiska letných hier stihol zložiť za mužskú časť výpravy olympijský sľub v prezidentskom paláci, v piatok bol vlajkonosičom na otváracom ceremoniáli a v sobotu otváral Slovenský dom vo francúzskej metropole. K dokonalosti mu už chýba iba získať medailu…

Rodák z Liptova Jakub Grigar si posledné dní plní okrem športových povinností aj tie diplomatické. „Musím povedať, že to všetko vnímam, ako veľkú poctu, ktorá sa mi dostala. Na druhej strane sa v týchto situáciach necítim veľmi komfortne,“ povedal pre Nový Čas slovenský kajakár. 

Potom, čo sa vo štvrtok v deň svojich menín dozvedel, že bude v piatok na olympiáde v Paríži vlajkonosičom našej výpravu za mužskú časť, tak pár dní predtým ešte stihol v Bratislave zložiť za športovcov aj sľub do rúk prezidenta Petra Pellegriniho.

V sobotu mal do tretice ďalšiu povinnosť. Za športovcov bol zástupcom pri oficiálnom otvorení Slovenského domu v Paríži. „Som veľmi vďačný, že aj v takom meste, akým je Paríž, máme miesto, kde sa môžeme stretnúť a počuť rodnú slovenskú reč. Teší ma, že som mohol byť pri otvorení Slovenského domu na olympiáde,“ povedal kajakár Jakub Grigar, ktorý sa vyjadril aj k ceremoniálu.

„Bol to neskutočný pocit, že som mal tu česť niesť našu vlajku na lodi počas ceremoniálu. Hoci nám počasie neprialo a všetci sme do nitky zmokli, tak to bol zážitok na celý život.“

K dokonalosti Grigarovi po týchto poctách už chýba iba získať pod piatimi kruhmi cenný kov. „Budem sa snažiť podať čo najlepší výkon a uvidíme, ako to potom dopadne,“ dodal.

Slovenský vodný slalomár Matej Beňuš pádluje na trati.
TOTO Matej Beňuš vôbec nečakal: Mintálová si všimla dotyk až z videa Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk