Slovenský brankár odmietol predĺženie zmluvy v KHL: Šušká sa o návrate do NHL!

Kam povedú jeho ďalšie kroky? Slovenský hokejový brankár Adam Húska bude po dvoch sezónach meniť dres. 
  • Zdroj: TASR

Kam povedú jeho ďalšie kroky? Slovenský hokejový brankár Adam Húska bude po dvoch sezónach meniť dres. 

FOTOGALÉRIA: Adam Húska

Účastník dvoch svetových šampionátov strávil uplynulé dva ročníky v ruskej KHL. Ten uplynulý zakončil s percentuálnou úspešnosťou zásahov na úrovni 91,4 %. „Adam Húska neprijal kvalifikačnú ponuku Torpeda a podľa predpisov športové práva na hokejistu prešli na klub z  Novgorodu. Treba poznamenať, že obmedzený voľný hráč môže prestúpiť do iného klubu len s finančnou kompenzáciou pre bývalého zamestnávateľa,“ ozrejmila organizácia Torpedo Nižnij Novgorod na sociálnych sieťach. 

Na základe informácií ruského portálu metaratings.ru nie je vylúčené, že zvolenský odchovanec bude naďalej súčasťou nadnárodnej KHL. Do svojho bránkoviska sa ho snaží zlanáriť bieloruský zástupca Dinamo Minsk. Opačným smerom by mohol v rámci výmeny zamieriť americký obranca Joseph Duszak. 

Urastený 27-ročný brankár bol v roku 2015 draftovaný z celkového 184. miesta zástupcami New York Rangers. Medzi svetovou elitou odchytal jediný súťažný duel. Špekulovať sa začína aj o jeho možnom návrate za veľkú mláku. „Adam zatiaľ neoznámil svoje rozhodnutie, či bude pokračovať v Rusku. Myslím si, že čaká na otvorenie trhu v NHL,“ prehlásil koncom mája pre Match TV hráčov agent Shumi Babaev.

Slovenský hokejový útočník Tomáš Jurčo.
V KHL pokračuje ďalší Slovák: Skúsený útočník prestupuje do tohto klubu! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk