Šokujúca správa! Náhle zomrela bývalá slovenská reprezentantka († 31)

Slovenskú športovú obec zasiahla nečakaná tragédia. Náhle zomrela bývalá výborná gymnastka a trénerka Jana Duchnovská (†31). O jej smrti ...
  • Zdroj: TASR - Jaroslav Novák

Slovenskú športovú obec zasiahla nečakaná tragédia. Náhle zomrela bývalá výborná gymnastka a trénerka Jana Duchnovská (†31). O jej smrti na sociálnych sieťach informoval klub, ktorý založila, GK GAJA Košice.

(ilustračné foto).
Smútok v slovenskej atletike: Navždy odišiel legendárny skokan a šprintér (†90) Zobraziť článok

Duchnovská sa ako športovkyňa venovala najmä modernej gymnastike. Začala s ňou v rodných Košiciach. Následne v 12 rokoch ako juniorka trénovala v klube Charm Prešov. „Janka, bola od malička fascinovaná krásou a eleganciou gymnastiky. Rýchlo sa ukázalo, že má výnimočný talent na gymnastiku a lásku k nej,” uviedla na jej adresu Slovenská gymnastická federácia.

Vďaka neustálemu zlepšovaniu postupne zbierala čoraz viac ocenení a za jedno desaťročie sa jej podarilo stať seniorskou reprezentantkou v modernej gymnastike. Tiež sa zúčastnila niekoľkých majstrovstiev Európy a sveta, naposledy v Bulharsku v roku 2018. Po skončení profesionálnej kariéry v Košiciach založila gymnastický klub, kde trénovala malé deti.

Kanadský hokejista Noah Latimer zomrel pri požiari chaty.
Plamene zachvátili chatu s hokejistami: Zomrel najužitočnejší hráč tímu († 21) Zobraziť článok

Bývalá reprezentantka odišla na večný odpočinok v stredu 3. júla 2024 vo veku 31 rokov. Podľa dostupných informácií mala zomrieť náhle pri tragickej nehode.

Klub GAJA Košice, ktorý založila, chce pokračovať v jej šľapajách. „Radi by sme zachovali jej odkaz a pokračovali v jej diele. Spoločne s kolektívom GK GAJA KOŠICE a rodinou budeme organizovať aktivity, ktoré mala Janka rozbehnuté a plánované,” píše sa v oficiálnom vyhlásení na sociálnej sieti Facebook.

Ilustračná fotografia.
Tragická správa obletela futbalový svet: Talentovaný brankár (†20) zomrel po páde na hlavu Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk