Skejtbordistovi Turymu preložili preteky kvôli počasiu: Aspoň budem v Paríži o dva dni dlhšie!

Počasie bolo proti a debut pod piatimi kruhmi sa odkladá! Reč je o slovenskom skejtbordistovi Richardovi Turymu (31), ktorý mal dnes ...
  • Zdroj: TASR

Počasie bolo proti a debut pod piatimi kruhmi sa odkladá! Reč je o slovenskom skejtbordistovi Richardovi Turymu (31), ktorý mal dnes štartovať na OH 2024 v Paríži. Vo francúzskom hlavnom meste však v noci intenzívne pršalo a organizátori tak ráno ich preteky preložili na pondelok.

FOTOGALÉRIA: Tury sa dostal na OH z košického sídliska Ťahanovce

„Áno, už nám to oficiálne potvrdili, že pre upršané počasie budeme štartovať až v pondelok. Je to dobré rozhodnutie, pretože na mokrom povrchu sa nedá jazdiť na skejtborde. Jednak to dobre nedrží a bolo by to aj nebezpečné,“ povedal exkluzívne Novému Čas po verdikte organizátorov Richard Tury.

Na otázku či ho preloženie pretekov nerozhodí, odvetil: „Niektorých skejtbordistov to môže vyviesť z rovnováhy, keďže boli v hlavách nastavený tak, že idú v sobotu. Mne to problém nerobí, aspoň budem o dva dni dlhšie na olympiáde. Teraz ma však mrzí to, že som nebol v piatok na ceremoniáli,“

Náš skejtbordista už vie, ako využije dva dni navyše v Paríži. „Najskôr si musím prebukovať letenky a poobede sa asi pôjdem pozrieť buď na tenis, alebo na vodný slalom. Ešte uvidím, ale rád by som videl nejaký šport,“ dodal na záver.

Richard Tury bude súťažiť už dnes v disciplíne street.
Tury sa dostal na OH z košického sídliska Ťahanovce: Proti tínedžerom so skejtbordom z obchodu Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk