Rusi dali najavo svoj jasný postoj k olympiáde: Po 40 rokoch sa opakuje história!

Na OH v Paríži síce uvidíme ruských športovcov, no bude ich ako šafránu. Aby im bola povolená účasť, museli splniť viacero podmienok ...
  • Zdroj: Northfoto

Na OH v Paríži síce uvidíme ruských športovcov, no bude ich ako šafránu. Aby im bola povolená účasť, museli splniť viacero podmienok vrátane testu neutrality a navyše budú štartovať pod neutrálnou vlajkou. Nuž, na tieto opatrenia svojským spôsobom zareagovali ruské televízie.

Českí tenisti Tomáš Macháč a Kateřina Siniaková spolu vytvoria štvorhrový pár aj napriek rozchodu v civilnom živote.
Českí tenisti kvôli olympiáde prekonali rozdiely: Napriek rozchodu spolu vytvoria pár Zobraziť článok

V minulosti boli obyvatelia rozlohou najväčšieho štátu na svete zvyknutí, že otvárací ceremoniál a najdôležitejšie súťažné podujatia vysielali verejne dostupné stanice Pervyj kanal a Rossija 1. Ostatné disciplíny boli dostupné na športovom kanáli Match TV. Všetky tieto stanice sa ale tento rok uchýlili k nezvyčajnému kroku. Svoje vysielacie práva nevyužijú.

„Najnezvyčajnejší krok od čias studenej vojny. Rusko sa rozhodlo neodvysielať tohtoročné olympijské hry v Paríži,“ reagoval na situáciu portál Sports.ru, ktorý s odvolaním na anonymné zdroje dopĺňa, že v aktuálnom rozpoložení krajiny nie je možné ukazovať ľuďom najväčšie športové podujatie bez ich vlajky a hymny. Ide údajne o čisto politické rozhodnutie. 

Rodák z Bratislavy patrí medzi najstarších a najskúsenejších olympionikov, ktorí budú štartovať na olympiáde v Paríži,
Matej Beňuš predstavil svoju loď za 4-tisíc eur: Ak by mala pod 9 kíl, tak ma vylúčia z OH! Zobraziť článok

OH vo francúzskom Paríži s 15 ruskými športovcami budú môcť obyvatelia sledovať iba cez oficiálnu stránku Medzinárodného olympijského výboru (MOV).

Tento krok však v Rusku nie je žiadnou novinkou. Televízie nevysielali ani OH v roku 1984, keď Sovietsky zväz bojkotoval podujatie v americkom Los Angeles. Bola to plánovaná pomsta za predchádzajúcu olympiádu v Moskve, ktorú bojkotovalo USA a niektoré štáty západnej Európy. 

Olympijské hry sa začnú v piatok 26. júla a potrvajú do 11. augusta.
Kedy bude hrať Schmiedlová? Fízeľ a Triebeľová spoznali mená súperov Zobraziť článok

 

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk